Autonieuws  |  Tramontana: 950 kg, meer dan 500 pk

31 januari 2006  |  11:55  |  Tekst:
Aan de Spaanse Costa Brava heeft Tramontana gewerkt aan een supersportauto. Het recept is een beetje vergelijkbaar met dat van Donkervoort: een extreem laag gewicht met flink wat pk’s.
 
Op de Autosalon van Genève is een nieuw merk te zien: het Spaanse Tramontana maakt er met een opvallende sportauto zijn debuut. Waarschijnlijk is de beurs de enige mogelijkheid om er ooit een in het echt te kunnen zien, want de productie blijft beperkt tot twaalf stuks per jaar.
Het chassis van de auto is opgetrokken uit aluminium. Daarnaast is koolstofvezel het meest gebruikte materiaal. Ook zijn exclusieve materialen gebruikt. Het hout aan de auto is echt, en afgewekt met een Japanse techniek die Urushi heet. Ook zijn roestvrij staal en goud gebruikt voor de Tramontana.
De sportauto van de Costa Brava heeft een totaal gewicht van 950 kilo. De lengte is 4,90 meter, de breedte 2,07 meter en de hoogte 1,20 meter. De twee inzittenden zitten achter elkaar, zoals in de cockpit van een vliegtuig.
De motor is een V12 die volgens de fabrikant een vermogen levert van meer dan 500 pk en een maximale trekkracht van 825 Nm. Daarmee sleept de Tramontana per pk 1,9 kilo auto voort. De motor is een in de lengte geplaatste middenmotor die is gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Natuurlijk is er achterwielaandrijving.
Voor de prestaties geven de Spanjaarden een sprint van 0 naar 100 op in vier seconden. De topsnelheid ligt boven de 300 km/u.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Tramontana Tramontana Tramontana

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep