Autonieuws  | 

Dit was de AutoWeek: week 3

CX-4, DS 3, uitstoot- en winterperikelen

22 januari 2016  |  17:58  |  Tekst:
    Print     Mail

Het was de tot nu toe koudste week van de winter, en dat hebben sommige GTE-rijders geweten: hun laadsnoer vroor vast, met alle nare gevolgen van dien. Maar er was meer nieuws!

Dit was de AutoWeek
In ‘Dit was de AutoWeek’ blikken we terug op het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. Met welke nieuwe modellen hebben we kennisgemaakt, en wat was er nog meer gaande in autoland? Na het lezen van dit artikel weet je zeker dat er niets aan je aandacht ontsnapt is.

1. Golf-stekkers in de vrieskou
Ergens gaat er iets niet goed met de afwatering van het Volkswagen-laadsnoer, want na de eerste nacht stevige vorst bleken sommige Golf GTE-rijders de stekker met geen mogelijkheid uit de neus van hun bijtellingswonder te krijgen. Na een kwartiertje spelen met een warm kruikje was het probleem voor die ochtend opgelost.

2. Renaults ‘dieselgate
Na een inval bij Renault vorige week dreigden de stoppen door te slaan op internet: hadden we hier het volgende dieselschandaal te pakken? Gelukkig viel het mee voor de Fransen: de inval was slechts een controle en die viel niet ongunstig uit. Toch zag Renault zich genoodzaakt sommige diesels terug te roepen, maar dat ging volgens de importeur slechts om een verkeerde afstelling van het filtersysteem.

3. DS 3
Formeel heette de DS 3 al geen Citroën meer, maar het grote logo op de neus vertelde een heel ander verhaal. Dat werd begin deze week rechtgezet, en daarmee is de DS-familie compleet. Maar toch: het blijft een facelift ...

4. CX-4
CX-4, CX-6, CX-7 ... Waar we deze platte cross-over precies moeten plaatsen is nog niet helemaal duidelijk, feit is wel dat de auto poedelnaakt op onze site verscheen. De productieversie van de Koeru lijkt sterk op die voorbode en is langer maar ook lager dan de CX-5.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Probeer AutoWeek nu 4 weken gratis! (Advertorial)

En maak bovendien ook nog eens kans op een van de 3 onvergetelijke Auto Avonturen!   Lees verder
Probeer AutoWeek nu 4 weken gratis!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Golf GTE Renault Kadjar DS 3
Mazda 'CX-4
Rij-impressie Jaguar XE AWD

Peilstok

Van al deze Citroëns is mijn favoriet...

AutoWeek Dubbeltest

Ford Mondeo Wagon - Skoda Superb Combi

Volg AutoWeek