Autonieuws  |  Autoverkopen januari 2014 7,1 procent lager

3 februari 2014  |  10:13  |  Tekst:

Na een fantastische decembermaand zijn de importeurs door de verkoopcijfers van januari weer met beide benen op de grond gezet.

Na de gekte rondom de fiscaalgunstige zakenauto’s in november en december staat de autobranche weer met twee benen op de grond. Afgelopen maand leverden de gezamenlijke autodealers slechts 44.548 nieuwe auto’s af, tegenover 47.957 stuks in januari 2013, een daling van 7,1 procent. Dit blijkt uit cijfers van RDC, bewerkt door kennisbureau AUMACON.
De gerealiseerde terugval komt niet geheel onverwacht. Door de versnelde afleveringen per eind vorig jaar - van met name Mitsubishi- en Volvo- 0%-bijtellings-plug-ins en tal van modellen die op dat moment nog voor 14%-bijtelling in aanmerking kwamen - lag een matige start van 2014 voor de hand. Eenzelfde situatie deed zich overigens een jaar geleden ook voor. De verkoopscore van vorige maand niettemin is de slechtste jaaropening sinds jaren; in veel voorgaande jaren was januari steeds goed voor zo’n 70 duizend afleveringen. 
Voor geheel 2014 gaat AUMACON uit van een – vergeleken met 2013 - vrijwel gelijke totaalmarkt; de jongste prognose staat op 415 duizend stuks. De verwachting is dat de autoverkopen  - profiterend van het verbeterende consumentenvertrouwen - in de loop van het voorjaar zullen opveren. 


Meer verkoopcijfers op www.dealersupportnet.nl


Volkswagen leverde in januari de meeste nieuwe auto’s af (6.539 stuks, marktaandeel 14,7%), gevolgd door 2. Renault (3.469/7,8%), 3. Peugeot (3.438/7,7%), 4. Kia (3.126/7,0%) en 5. Ford (2.863/6,4%).

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek BigBoys! Elke zaterdag 16:30 op SBS6 (Advertorial)

De autokenners van AutoWeek komen met hun eigen televisieprogramma.   Lees verder
  advertorial Big Boys
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Up-Kia Picanto-Renault Twingo

Peilstok

De Jaguar X-type faalde hopeloos, gaat het de XE wel lukken om de Duitse concurrentie slapeloze nachten te bezorgen?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De zomer in je bol bij Motorhuis. Koop nu een auto bij Motorhuis en betaal pas over 12 maanden. Dat noemen wij ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW M235i - Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep