Autonieuws  |  Daihatsu herlaadt de Copen: Kopen Concept

30 oktober 2013  |  10:08  |  Tekst:

Eerder schreven we al dat Daihatsu de Copen nieuw leven in wil blazen. De Japanners voegen de daad bij het woord, en presenteren de Kopen Concept!

In 2004 verscheen in Europa de mini-roadster van Daihatsu in de showrooms: de Copen. In eerste instantie had-ie een beschieden 660 cc 'grote' vierpitter onder de kap, later werd z'n machinekamer opgevuld met een 1,3-liter exemplaar. In 2011 verdween het frisse kleintje, ook wel mini-TT genoemd, weer van de markt.

Vandaag heeft Daihatsu de Kopen Concept onder het doek vandaan getoverd. Het studiemodel is een voorproefje van een mogelijke nieuwe Copen, en daarmee doet Daihatsu mee met de heropleving van de dakloze kei-cars. Zo presenteerde Honda onlangs een concept-car die een voorproefje moest geven van een mogelijke Beat-opvolger.

Op de Tokyo Motor Show wordt de Kopen voor het eerst aan het publiek getoond. Evenals z'n voorganger beschikt-ie over een stalen vouwdak. Voorin snort een geblazen driecilinder met een inhoud van 660 cc en Schakelen doet de 3.395 mm lange Daihatsu helemaal zelf middels een CVT-transmissie.

Al eerder liet Daihatsu merken dat er wel animo was voor een Copen-opvolger. In 2011 zagen we de D-R Concept voorbij komen, deze nieuwe Kopen Concept is een opvolger van het destijds getoonde studiemodel.

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Daihatsu Copen 1.3 DVVT - Smart Fortwo Cabrio by Judith Osborn

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep