Autonieuws

Lexus IS200 nu ook mét

5 december 2000  |  00:00
    Print     Mail
>

De Lexus IS200: een heerlijke auto, maar wat extra vermogen zou "m niet misstaan. U roept, Lexus luistert - en schroeft een compressor op de tweeliter zescilinder!

De compressor levert 49 pk vermogen en 52 Nm koppel extra op. U zult er niet vreemd van opkijken dat Lexus een snelle acceleratie opgeeft: in 7,3 s naar de honderd. Dat was 9,5 s, we hebben het dus over een aanzienlijke winst. De compressor is ontwikkeld door Toyota Team Europe, dat onder andere ook de Toyota rallywagens prepareert. En dus hield het niet op bij die compressor, maar werden ook de nodige aanpassingen aan het onderstel uitgedacht, zoals andere stabilisatorstangen, en zwaardere veren en dempers.

De compressor kun je tegelijk met een "gewone" IS200 bestellen of je kunt hem laten monteren op een bestaande IS. Hij kost f 17.900 (jaja...), inclusief montage en een extra stabilisator. En je krijgt drie jaar garantie als je een nieuwe IS koopt, bij nabouw krijg je een jaar garantie op de gewijzigde onderdelen. De andere aanpassingen aan het onderstel moet je los kopen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Lexus IS200 nu ook mét
Rij-impressie - Lexus RC 300h

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

ActieAuto

Lexus deal & drive Lexus deal & drive Unieke opties en één week later voor de deur LEXUS DEAL & ...

AutoWeek Posterstory

Lexus RC F

Volg AutoWeek