Autonieuws

Adrian van Hooydonk (BMW) te gast bij AutoWeek

26 juli 2013  |  07:00
    Print     Mail

Voor het derde AutoWeek College hebben we een wel heel bijzondere gast weten te strikken: Adrian van Hooydonk, chief designer van de BMW Group.

Op maandag 2 september is er in Leiden een bijzonder AutoWeek College over de introductie van de eerste, 100% elektrische auto van BMW: de BMW i3. Adrian van Hooydonk is onze gast, komt hiervoor zelfs speciaal over naar Nederland en wordt geinterviewd over het idee achter deze auto – het design, de techniek – en zijn visie over de toekomst van het autorijden.

Adrian van Hooydonk begon in 1992 als ontwerper bij de BMW Group. Van 2001 tot 2004 was hij directeur van Designworks USA, onderdeel van BMW, waarna hij hoofd van de ontwerpafdeling (chief designer) van BMW Autodesign International werd. Daar is hij verantwoordelijk voor het design van BMW, Rolls-Royce en Mini. Adrian heeft Mastersdegrees in Industrieel Ontwerpen (TU Delft, 1988) en in Automotive Design (Art Center Europe te Vevey, Zwitserland, 1992).

Het AutoWeek 'BMW i3' College is exclusief toegankelijk voor studenten; een aantal krijgt ook de kans zelf een vraag aan de chief designer te stellen. Zij kunnen zich aanmelden via hun opleiding.

We stellen echter ook drie AutoWeek-abonnees in de gelegenheid aanwezig te zijn bij deze unieke bijeenkomst: aanmelden kan tot 14 augustus a.s. door te mailen naar  (en dus niet door hieronder te reageren). Doorslaggevend zal zijn de vraag die je wilt stellen aan Adrian van Hooydonk.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!

BMW kopersgids

Advies en informatie

Foto's en video's bij dit artikel

Adrian van Hooydonk BMW i3 prototype testrit BMW i3 prototype testrit
BMW i3 prototype testrit BMW i3 prototype testrit BMW i3 prototype testrit
Dubbeltest - BMW 218i Gran Tourer vs VW Touran

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 340i - Mercedes-Benz C 400 4Matic

Volg AutoWeek