Autonieuws

'Einde huidig kenteken in zicht'

20 februari 2013  |  15:55  |  Tekst:
    Print     Mail

Het huidige kenteken begint z'n einde nu toch echt te naderen. Volgens het RDW is een nieuwe serie kentekens in zicht, al gaat het net even trager dan verwacht.

Momenteel krijgen nieuwe auto's, of auto's die nu op kenteken worden gezet, een nummerplaat mee uit de reeks twee cijfers - drie letters - één cijfer. Nu de combinatie van de drie letters zijn einde nadert is het tijd voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer om zich te buigen over een nieuwe serie kentekens. Daarbij hoort natuurlijk een nieuwe combinatie van cijfers en letters.

'De volgende reeks zal werken volgens het systeem van één cijfer - drie letters - twee cijfers,' meldt een woordvoerder van RDW. We kunnen dus nieuwe platen verwachten die er uit komen te zien als 0-XXX-00. Toch zullen de eerste voertuigen met deze nieuwe combinatie niet vandaag, morgen of volgende week op de Nederlandse wegen te zien zijn. 'Het op kenteken zetten van auto's lijkt nu een beetje te vertragen. Dat heeft niet alleen met de verkoop van nieuwe auto's te maken, ook de import van voertuigen heeft hier zo zijn invloed op. Feit is dat de nieuwe reeks in zicht is, we kunnen alleen nog niet exact zeggen wanneer we de eerste exemplaren gaan uitgeven,' zegt de RDW.

Het eerste kenteken dat zal worden uitgegeven zal 1-KBB-00 zijn, dit omdat de combinaties hieronder al aan bedrijfswagens zijn vergeven.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis Ďm niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Kentekenplaat vastzetten. Foto: Friedlšnder
Rij-impressie Smart Fortwo Cabrio

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Opel Adam S-DS 3 Puretech 110

Volg AutoWeek