Autonieuws

'Einde huidig kenteken in zicht'

20 februari 2013  |  15:55  |  Tekst:
    Print     Mail

Het huidige kenteken begint z'n einde nu toch echt te naderen. Volgens het RDW is een nieuwe serie kentekens in zicht, al gaat het net even trager dan verwacht.

Momenteel krijgen nieuwe auto's, of auto's die nu op kenteken worden gezet, een nummerplaat mee uit de reeks twee cijfers - drie letters - één cijfer. Nu de combinatie van de drie letters zijn einde nadert is het tijd voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer om zich te buigen over een nieuwe serie kentekens. Daarbij hoort natuurlijk een nieuwe combinatie van cijfers en letters.

'De volgende reeks zal werken volgens het systeem van één cijfer - drie letters - twee cijfers,' meldt een woordvoerder van RDW. We kunnen dus nieuwe platen verwachten die er uit komen te zien als 0-XXX-00. Toch zullen de eerste voertuigen met deze nieuwe combinatie niet vandaag, morgen of volgende week op de Nederlandse wegen te zien zijn. 'Het op kenteken zetten van auto's lijkt nu een beetje te vertragen. Dat heeft niet alleen met de verkoop van nieuwe auto's te maken, ook de import van voertuigen heeft hier zo zijn invloed op. Feit is dat de nieuwe reeks in zicht is, we kunnen alleen nog niet exact zeggen wanneer we de eerste exemplaren gaan uitgeven,' zegt de RDW.

Het eerste kenteken dat zal worden uitgegeven zal 1-KBB-00 zijn, dit omdat de combinaties hieronder al aan bedrijfswagens zijn vergeven.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Kentekenplaat vastzetten. Foto: Friedlšnder

Peilstok

De leukste open supercar van de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Audi S1 Sportback - Nissan Juke DIG-T 218 Nismo RS

Volg AutoWeek