Autonieuws

Volgende Mercedes C-klasse op straat

19 februari 2013  |  10:30  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Mercedes heeft kort geleden de E-klasse door de molen gehaald om hem te voorzien van de nieuwe huisstijl. Van de C-klasse is zelfs een compleet nieuw model op komst, en die is nu weer eens gespot.

De huidige Mercedes C-klasse loopt op z'n laatste benen. Nu de E-klasse is vernieuwd, de volgende S-klasse op komst is en de A-klasse zelfs een compleet andere auto is, is het ook tijd voor de C-klasse om er aan te geloven.

We zien een model met opvallend lange neus, geheel in de stijl van de A-klasse. De ver naar achter geplaatste cabine lijkt weinig goeds te beloven voor de binnenruimte, al zal het merk met de ster daar wel een oplossing voor gevonden hebben. De achterzijde lijkt behoorlijk wat weg te krijgen van de nieuwe S-klasse, die we ook op korte termijn kunnen verwachten. Het front is op deze foto's niet overdreven duidelijk, maar eerder zagen we een minder goed ingepakt exemplaar.

Mercedes belooft een gemiddeld verbruik dat zo'n 20 procent lager ligt dan het van z'n voorgangers. Uiteraard kunnen we weer een AMG-kanon verwachten en naar verluidt zal ook een plug-in hybride zijn intrede gaan doen. Het zal nog even duren voordat we kunnen sturen in de nieuwe C-klasse, we verwachten hem niet voor 2014 op de markt.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz C-klasse spyshots Mercedes-Benz C-klasse spyshots Mercedes-Benz C-klasse spyshots
Mercedes-Benz C-klasse spyshots Mercedes-Benz C-klasse spyshots Mercedes-Benz C-klasse spyshots

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coupé Nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coupé is nu te bestellen Het vloeiende en sensuele design van de ...

AutoWeek Eerste Confrontatie

Audi A4 Avant - BMW 3-serie Touring - Mercedes C-klasse Estate

Volg AutoWeek