Autonieuws

Nissan Note ook voor Europa in 't nieuw

18 februari 2013  |  07:58  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Nissan neemt de tijd voor de uitrol van de nieuwe Note. Elders in de wereld kennen ze de nieuwe generatie al, op de Salon van Genève mogen wij Europeanen dan ook eindelijk kennismaken met de nieuwe Note.

De Note mag dan een mondiale creatie zijn, Nissan zet uiteen dat er in de ontwikkelingscentra flink aan de auto is geschaafd om te voldoen aan de eisen van de Europese klant. Zo is het voor het eerst dan een Nissan B-segmenter de beschikking krijgt over het zogenaamde Safety Shield.

Dit pakket voorzieningen voorkomt aanrijdingen en zorgt voor extra veiligheid als de Note onverhoopt toch betrokken raakt bij een ongeluk. Onder Safety Shield vallen onder meer een Around View Monitor, Blind Sport Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection.

De basismotorisering is een 1,2-liter benzinemotor met een vermogen van 80 pk en 110 Nm koppel. De CO2-uitstoot is 109 g/km. Daarboven vinden we de 1.2 DIG-S (bekend uit de Micra) met 98 pk en 142 Nm. Die heeft een CO2-uitstoot van 99 g/km met handbak en 119 g/km met CVT-transmissie. Tenslotte is er een 1,5-liter dCi turbodiesel met 90 pk en een CO2-uitstoot van 95 g/km.

De nieuwe Note maakt in de eerste week van maart in Genève. Vervolgens moeten we tot de herfst wachten tot de auto bij de dealers verschijnt. De productie vindt plaats in Sunderland.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Note Nissan Note Nissan Note
Nissan Note Nissan Note Nissan Note
Rij-impressie - Nissan Note

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Triotest

Nissan Note - Kia Venga - Toyota Verso-S

Volg AutoWeek