Autonieuws

Golf R Cabrio krijgt Scirocco R aandrijflijn

12 februari 2013  |  16:38  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De Golf VII is er al lang, maar met de Golf R Cabrio wordt de Golf VI fijn uitgezwaaid. Nou ja Golf R, eigenlijk is het een Scirocco R cabriolet.

Het is niet raar dat een cabriolet langzamer is dan een vergelijkbare dichte variant. De verstevigingen in de koets maken een open auto immers een stuk zwaarder. Maar dat de Golf Cabrio R bijna een volle seconde langzamer is richting de 100 km/h dan de hatchback, dat is toch wat veel. De reden is opvallend: de Golf R Cabrio heeft de aandrijflijn van de Scirocco R. Dat wil zeggen 5 pk minder dan de Golf R hatchback (265 vs 270 pk) en voorwielaandrijving in plaats van 4WD, wat flink scheelt bij een staande start. Daarmee is het de bovendien eerste 'R-Golf' zonder vierwielaandrijving.

"De verstevigingen in de koets van de Cabriolet maakte het implementeren van een haldex-systeem bijzonder lastig", zo verklaart een woordvoerder van Volkswagen. "Daarom is er voor gekozen om de aandrijflijn van de Scirocco R te gebruiken. Met voorwielaandrijving dus." Wat voor gevolgen dit exact heeft voor het eindgewicht (het schrappen van 4WD scheelt immers kilo's) is nog onbekend. De Nederlandse prijs verwachten we eind deze week, als we met de auto gaan rijden. De auto wordt alleen met DSG leverbaar, zelf schakelen kan niet. Overigens is de hatchback variant van de Golf R niet meer te bestellen, enkel de Variant- en de Cabrio-versies van de Golf VI staan nog in de prijslijst. Begin maart toont Volkswagen wel de productieversie van de Golf VII GTI op de Salon van Genève.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Golf R Cabrio Volkswagen Golf R Cabrio Volkswagen Golf R Cabrio
Volkswagen Golf R Cabrio Volkswagen Golf R Cabrio
Dubbeltest - VW Golf R Variant vs. Seat Leon ST Cupra

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

Voorraadstunts Volkswagen bij Van Mossel Voorraad stunts Volkswagen Voordeel tot wel € 5.200,- op voorraad modellen! Voortreffelijk.

AutoWeek Mini-dubbeltest

Volkswagen Golf - Opel Astra

Volg AutoWeek