Autonieuws

Budget-Volkswagen komt in 2015

12 februari 2013  |  15:20  |  Tekst:
    Print     Mail

Speciaal voor China en India werkt Volkswagen aan een betaalbaar alternatief voor de eigen producten. Volgens de laatste berichten komt de nieuwe budget-VW in 2015.

Dat heeft Volkswagen-baas Martin Winterkorn gezegd. “We ontwikkelen een auto voor de prijsklasse 6.000 tot 7.000 euro. Alleen al in China worden er jaarlijks drie miljoen auto’s in dit segment verkocht”,  aldus Winterkorn. Hij voegde eraan toe dat de basis van de auto in Duitsland in elkaar wordt gezet en dat de assemblage plaatsvindt in China. Veel materialen komen dus van de lokale markt, wat de prijs moet drukken.

Ondanks dat de auto goedkoop wordt geproduceerd en (relatief) goedkoop in de markt wordt gezet ‘moet-ie er niet te goedkoop uitzien’, aldus Ulrich Hackenberg (foto), de technische baas van Volkswagen. Ook moet het mogelijk zijn je smartphone te integreren in de auto.

Volgens Hackenberg komt de budget-auto er in verschillende carrosserievormen en komt-ie op de markt onder een nieuwe merknaam. Vanaf 2015 komt de auto op de markt in China en, in een later stadium, in India.   

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Dr. Ulrich Hackenberg (Volkswagen)

Peilstok

Ik vind de Renault Mégane Scénic uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Volkswagen Transporter  Actieprijs € 23.300,- of € 97,- per week Nu incl. inrichting t.w.v.

AutoWeek Mini-dubbeltest

Volkswagen T6 Multivan - Mercedes-Benz V-klasse

Volg AutoWeek