Autonieuws

BMW 2-serie in al z'n gedaantes bij poolcirkel

12 februari 2013  |  11:56  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

BMW gaat niet alleen de 3-serie Coupé voortaan 4-serie noemen, ook de speciale carrosserievarianten van de 1-serie krijgen voortaan een hoger nummer mee. We hebben zojuist zowel de 2-serie coupé als de cabrio bij de poolcirkel gesnapt.

Deze twee versies van de BMW 2-serie worden dus de directe opvolgers van respectievelijk de 1-serie Coupé en de Cabrio. De naam 2-serie geeft aan dat BMW deze auto's iets hoger wil positioneren. Dat betekent een afwijkend en chiquer uiterlijk en ook een net wat luxueuzer interieur.

Ook qua motoriseringen zal BMW het iets hogerop zoeken; we verwachten dus geen 214i. Wél zijn er sowieso de 2,0-liter viercilinders en 3,0-liter zescilinders. Wellicht dat BMW ook nog de sterkere versies van z'n nieuwe driecilinder in de 2-serie gaat introduceren.

BMW doet nu al z'n best om de 2-serie wat meer prestige te geven, want beide prototypes zijn met een M-pakket de sneeuw in gestuurd. Dat uit zich in spoilerwerk, ander lichtmetaal en blauwe remklauwen.

Dit jaar zullen we de 2-serie nog niet bij de dealers kunnen verwelkomen, maar in 2014 verwachten we 'm wel bij de dealers.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW 2-serie BMW 2-serie BMW 2-serie
BMW 2-serie BMW 2-serie BMW 2-serie

Peilstok

De leukste open supercar van de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

BMW 218i Active Tourer - Ford C-MAX 1.0 EcoBoost - Volkswagen Golf Sporsvan 1.4 TSI

Volg AutoWeek