Autonieuws

BMW mikt op verkooprecord 2013

10 februari 2013  |  17:20  |  Tekst:
    Print     Mail

Wat nou crisis? BMW lijkt er goed de vaart in te hebben. Na twee achtereenvolgende recordjaren heeft het merk zijn pijlen gezet op een derde verkooprecord.

Volgens Autonews heeft BMW zijn zinnen gezet op een nieuw recordjaar. De januariverkopen van de BMW Group waren dermate positief dat het concern ook voor 2013 een topjaar verwacht. In Europa leek de verkopen te stagneren, in Azië valt wel veel winst te behalen.

In de eerste maand van het jaar heeft de autogigant maar liefst tien procent meer auto's aan de man gebracht. Het totaal aantal verkochte BMWs, Minis en Rolls-Royces kwam uit op 123.276 stuks. Een record, aldus BMW.

Ook in Europa steeg de verkoop wonderwel. Acht procent meer auto's van de BMW Group vonden een nieuw baasje. Er werden 50.594 stuks aan de man gebracht. Ook in de Verenigde Staten en China was een stijging waar te nemen. Respectievelijk stegen de verkopen met 2,3 en 14,7 procent.

BMW zelf zag een stijging van 11,5 procent in januari, er werden 107.276 bimmers verkocht. Een groot deel hiervan, zo'n dertig procent, valt toe te rekenen aan de 3-serie. Mini wist slechts een summiere stijging van 0,6 procent te realiseren. De Paceman zal daar ongetwijfeld verandering in brengen.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW-logo
Rij-impressie - BMW 225xe Active Tourer

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

ActieAuto

Privé leasen met BMW service lease PRIVÉ LEASEN MET BMW SERVICE LEASE Wilt u ook onbezorgd rijden in een nieuwe BMW voor een ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 340i - Mercedes-Benz C 400 4Matic

Volg AutoWeek