Autonieuws

'Opvolger BMW X6 krijgt agressievere look'

9 februari 2013  |  17:14  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De BMW X6 staat nou niet bepaald bekend om z'n zachtzinnige vormgeving. Toch wil BMW de volgende X6 geen subtieler uiterlijk geven. Integendeel.

Autocar meldt dat BMW binnen nu en twee jaar een nieuwe X6 op de markt zal brengen. Dit zou nodig zijn om het salvo nieuwe vierwielaandrijvers uit de stallen van Audi, Land Rover en Mercedes-Benz aan te kunnen.

De volgende X6 zal zijn technische basis lenen van de derde generatie van de X5. Volgens een bron binnen de design-afdeling van BMW zal de X6 een extra stap afstand nemen van de X5. 'We willen hem een meer eigen gezicht geven. Hij zal zich nog duidelijker gaan onderscheiden van onze meer praktischere modellen'. Ook in lengte en breedte zal de X6 een maatje groeien.

Het bijzondere apparaat, een mix tussen een coupé en een forse SUV, komt op een verkorte versie van het platform van de volgende X5 te staan. Deze verwachten we overigens later dit jaar op de markt. Zijn nieuwe basis zal er in ieder geval voor zorgen dat de aanstaande kolos 'significant lichter' zal zijn dan zijn voorganger. Volgens Autocar wordt de X6 voorzien van een nieuw FlexRay systeem, dat het softwarematig upgraden van de X6-software moet vergemakkelijken. Leuk nieuws: een uitvoering met een hybride aandrijflijn zit in de planning!

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW X6 2012
Rij-impressie - BMW X6 M

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes-Benz GLE Coupé - BMW X6

Volg AutoWeek