Autonieuws  |  'Opvolger BMW X6 krijgt agressievere look'

9 februari 2013  |  17:14  |  Tekst:

De BMW X6 staat nou niet bepaald bekend om z'n zachtzinnige vormgeving. Toch wil BMW de volgende X6 geen subtieler uiterlijk geven. Integendeel.

Autocar meldt dat BMW binnen nu en twee jaar een nieuwe X6 op de markt zal brengen. Dit zou nodig zijn om het salvo nieuwe vierwielaandrijvers uit de stallen van Audi, Land Rover en Mercedes-Benz aan te kunnen.

De volgende X6 zal zijn technische basis lenen van de derde generatie van de X5. Volgens een bron binnen de design-afdeling van BMW zal de X6 een extra stap afstand nemen van de X5. 'We willen hem een meer eigen gezicht geven. Hij zal zich nog duidelijker gaan onderscheiden van onze meer praktischere modellen'. Ook in lengte en breedte zal de X6 een maatje groeien.

Het bijzondere apparaat, een mix tussen een coupé en een forse SUV, komt op een verkorte versie van het platform van de volgende X5 te staan. Deze verwachten we overigens later dit jaar op de markt. Zijn nieuwe basis zal er in ieder geval voor zorgen dat de aanstaande kolos 'significant lichter' zal zijn dan zijn voorganger. Volgens Autocar wordt de X6 voorzien van een nieuw FlexRay systeem, dat het softwarematig upgraden van de X6-software moet vergemakkelijken. Leuk nieuws: een uitvoering met een hybride aandrijflijn zit in de planning!

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek is jarig en trakteert! (Advertorial)

Daarom geven we een supersnelle Porsche 911 Cabrio weg! Wil jij ‘m winnen?   Lees verder
  advertorial Win een Porsche
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW X6 2012

Peilstok

De leukste AutoRAI-auto uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Range Rover Sport - BMW X6

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep