Autonieuws  |  Goed jaar voor Daimler

7 februari 2013  |  10:59  |  Tekst:

De Duitse autofabrikant Daimler heeft de omzet en nettowinst vorig jaar zien stijgen ten opzichte van 2011. Het bedrijf profiteerde onder meer van een verkooprecord bij zijn luxemerk Mercedes-Benz, zo maakte het donderdag bekend.

Ondanks de lastige en onzekere marktomstandigheden wist ook de vrachtwagentak Daimler Trucks de verkoop verder op te voeren.

Bussen en bedrijfswagens waren daarentegen minder in trek. De totale inkomsten van het Duitse concern kwamen uit op 114,3 miljard euro. Een jaar eerder was dat 106,5 miljard euro. De nettowinst nam toe van 6 naar 6,5 miljard euro.

Topman Dieter Zetsche sprak van ''een sterk jaar'', waarin Daimler veel heeft geïnvesteerd in nieuwe technologie. De winstgevendheid is evenwel nog niet op het gewenste niveau, aldus de bestuursvoorzitter. Daarom heeft het bedrijf volgens Zetsche bij alle divisies maatregelen genomen om de efficiëntie te verbeteren.

Voor 2013 verwacht Daimler dat de winst voor rente en belastingen uit voortgezette activiteiten ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als vorig jaar (8,1 miljard euro). Daarbij zal het resultaat in de tweede jaarhelft hoger liggen dan in het eerste.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

In 6 stappen een gebruikte auto zonder gebreken (Advertorial)

Hoe vind je een betrouwbare occasion? En wat doe je als je na aankoop toch een gebrek ontdekt?   Lees verder
  DAS Rechtsbijstand
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Dr. Dieter Zetsche

Peilstok

Audi wil met de A9 Concept een spannender design introduceren. Is dat nodig?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

INFINITI VOERT DOOR DESIGN-GEÏNSPIREERDE FX IN ZWART EN WIT VOOR EUROPA Nieuw: FX BLACK en WHITE ...

AutoWeek Dubbeltest

Audi SQ5 - Porsche Macan Diesel S

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep