Autonieuws

Goed jaar voor Daimler

7 februari 2013  |  10:59  |  Tekst:
    Print     Mail

De Duitse autofabrikant Daimler heeft de omzet en nettowinst vorig jaar zien stijgen ten opzichte van 2011. Het bedrijf profiteerde onder meer van een verkooprecord bij zijn luxemerk Mercedes-Benz, zo maakte het donderdag bekend.

Ondanks de lastige en onzekere marktomstandigheden wist ook de vrachtwagentak Daimler Trucks de verkoop verder op te voeren.

Bussen en bedrijfswagens waren daarentegen minder in trek. De totale inkomsten van het Duitse concern kwamen uit op 114,3 miljard euro. Een jaar eerder was dat 106,5 miljard euro. De nettowinst nam toe van 6 naar 6,5 miljard euro.

Topman Dieter Zetsche sprak van ''een sterk jaar'', waarin Daimler veel heeft geïnvesteerd in nieuwe technologie. De winstgevendheid is evenwel nog niet op het gewenste niveau, aldus de bestuursvoorzitter. Daarom heeft het bedrijf volgens Zetsche bij alle divisies maatregelen genomen om de efficiëntie te verbeteren.

Voor 2013 verwacht Daimler dat de winst voor rente en belastingen uit voortgezette activiteiten ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als vorig jaar (8,1 miljard euro). Daarbij zal het resultaat in de tweede jaarhelft hoger liggen dan in het eerste.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Dr. Dieter Zetsche

Peilstok

Ik vind de Citroën C4 Cactus uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Ford Grand C-Max - Volkswagen Touran

Volg AutoWeek