Autonieuws  |  Goed jaar voor Daimler

7 februari 2013  |  10:59  |  Tekst:

De Duitse autofabrikant Daimler heeft de omzet en nettowinst vorig jaar zien stijgen ten opzichte van 2011. Het bedrijf profiteerde onder meer van een verkooprecord bij zijn luxemerk Mercedes-Benz, zo maakte het donderdag bekend.

Ondanks de lastige en onzekere marktomstandigheden wist ook de vrachtwagentak Daimler Trucks de verkoop verder op te voeren.

Bussen en bedrijfswagens waren daarentegen minder in trek. De totale inkomsten van het Duitse concern kwamen uit op 114,3 miljard euro. Een jaar eerder was dat 106,5 miljard euro. De nettowinst nam toe van 6 naar 6,5 miljard euro.

Topman Dieter Zetsche sprak van ''een sterk jaar'', waarin Daimler veel heeft geïnvesteerd in nieuwe technologie. De winstgevendheid is evenwel nog niet op het gewenste niveau, aldus de bestuursvoorzitter. Daarom heeft het bedrijf volgens Zetsche bij alle divisies maatregelen genomen om de efficiëntie te verbeteren.

Voor 2013 verwacht Daimler dat de winst voor rente en belastingen uit voortgezette activiteiten ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als vorig jaar (8,1 miljard euro). Daarbij zal het resultaat in de tweede jaarhelft hoger liggen dan in het eerste.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Rij jij binnenkort overal naartoe in de auto van je dromen? (Advertorial)

Plak de Feel Like A Race autosticker op je auto en win mooie prijzen!   Lees verder
  advertorial VKV
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Dr. Dieter Zetsche

Peilstok

Ford heeft in Brazilië de nieuwe Ka gepresenteerd, die als voordelige 'wereldauto' in de markt wordt gezet. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze ook naar (West) Europa komt. Wat vind jij?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De zomer in je bol bij Motorhuis. Koop nu een auto bij Motorhuis en betaal pas over 12 maanden. Dat noemen wij ...

AutoWeek Triotest

Suzuki SX4 - Mazda CX-5 - Nissan Qashqai

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep