Autonieuws  |  Bentley SUV gaat tůch in productie

5 februari 2013  |  17:02  |  Tekst:

Wel, niet, wel, niet; bij Bentley-eigenaar Volkswagen waren ze er nog niet helemaal uit of ze die grote SUV nu moesten gaan bouwen of niet. Nu lijkt het licht toch definitief op groen gezet voor de auto die z’n leven begon als EXP 9 F en sinds kort als Falcon door het leven gaat.

In oktober vingen we nog geluiden op dat Volkswagen de SUV-projecten van zowel Bentley als Volkswagen voorlopig even op pauze had gezet omdat er geld gereserveerd zou moeten worden om de enigszins tegenvallende Europese verkopen van Volkswagen te compenseren. Ook zou het volgens kenners moeilijk zijn om voldoende kopers te vinden voor zulke peperdure SUV’s.

Afijn, de berichten van toen worden ingehaald door de realiteit van vandaag en die is dat Volkswagen heeft besloten om het Bentley-project tóch groen licht te geven. Althans, dat beweert de Duitse krant Handelsblatt.

Vorig jaar presenteerde Bentley in Genève de EXP 9 F, een SUV met controversieel uiterlijk die onlangs werd omgedoopt tot Falcon. Die auto moet – in aangepaste vorm – binnen nu en drie jaar op de markt komen voor een vanafprijs van ongeveer 200.000 euro. Bentley zet in op een jaarafzet van 5.000 auto’s. Optimistisch, aangezien de totale Bentley-verkopen afgelopen jaar op iets meer dan 8.500 auto’s uitkwamen.  

De productie vindt volgens de berichten plaats in de VW-fabriek in Slowakije, de assemblage geschiedt op thuisbasis Crewe in Engeland. Ondanks de positieve berichten die Handelsblatt zegt te hebben opgevangen vanuit het Bentley-bestuur, kan een woordvoerder ze niet bevestigen. “We wachten nog steeds op groen licht van Volkswagen maar het ziet er goed uit”, verklaart deze tegenover Autonews.      

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Bentley EXP 9 F Bentley EXP 9 F

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep