Autonieuws

BMW M kaapt AMG-goeroe weg

5 februari 2013  |  13:28  |  Tekst:
    Print     Mail

Intrige bij de Zuid-Duitse prestigemerken: BMW's M-divisie kaapt een chassisgoeroe bij aartsrivaal AMG weg!

Het gaat volgens Autocar om Arnd Meyer, de man die verantwoordelijk is voor de chassisafstemming van alle AMG-modellen. Meyer had ook de supervisie over de SLS Black Series en de SLS Electric Drive, die binnenkort op de markt komen. Meyer wordt bij BMW's M-divisie het hoofd van de afdeling chassis-, aandrijflijn- en elektronica-ontwikkeling.

BMW heeft zelf nog niet bekendgemaakt dat Meyer deze functie krijgt. Een woordvoerder van AMG wil kwijt dat z'n arbeidscontract verbiedt dat Meyer per direct naar een concurrent overstapt.

Meyer is al de tweede belangrijke AMG-medewerker die deze maand naar een concurrent overstapt. Eerder werd al bekend dat aandrijflijnspecialist Fritz Eichler halverwege dit jaar overstapt naar de Volkswagen Groep. Daar wordt hij hoofd ontwikkeling benzinemotoren.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series
Rij-impressie Mercedes E-klasse

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

E-Klasse financierings- en verzekeringsdeal E-Klasse financierings- en verzekeringsdeal Aantrekkelijke actietarieven op de nieuwe E-Klasse Als u uw ...

AutoWeek Dubbeltest

Land Rover Discovery Sport SD4 Mercedes GLC 220d

Volg AutoWeek