Autonieuws

BMW M kaapt AMG-goeroe weg

5 februari 2013  |  13:28  |  Tekst:
    Print     Mail

Intrige bij de Zuid-Duitse prestigemerken: BMW's M-divisie kaapt een chassisgoeroe bij aartsrivaal AMG weg!

Het gaat volgens Autocar om Arnd Meyer, de man die verantwoordelijk is voor de chassisafstemming van alle AMG-modellen. Meyer had ook de supervisie over de SLS Black Series en de SLS Electric Drive, die binnenkort op de markt komen. Meyer wordt bij BMW's M-divisie het hoofd van de afdeling chassis-, aandrijflijn- en elektronica-ontwikkeling.

BMW heeft zelf nog niet bekendgemaakt dat Meyer deze functie krijgt. Een woordvoerder van AMG wil kwijt dat z'n arbeidscontract verbiedt dat Meyer per direct naar een concurrent overstapt.

Meyer is al de tweede belangrijke AMG-medewerker die deze maand naar een concurrent overstapt. Eerder werd al bekend dat aandrijflijnspecialist Fritz Eichler halverwege dit jaar overstapt naar de Volkswagen Groep. Daar wordt hij hoofd ontwikkeling benzinemotoren.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Schrijf je gratis in voor de AutoWeek Lezersdag! (Advertorial)

Omdat we dit jaar 25 jaar bestaan, organiseert AutoWeek voor abonnees en lezers de ultieme autodag. Op vrijdag 4 september wordt ...   Lees verder
Schrijf je gratis in voor de AutoWeek Lezersdag!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Peilstok

Ik vind de Volkswagen New Beetle uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Edition 1 - Klasse tonen Uniek krachtpakket. Bij de lancering van de nieuwe GLC wordt tijdelijk een ...

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes C350e - Volvo V60 D6 plug-in

Volg AutoWeek