Autonieuws  |  Carl-Peter Forster komt Volvo helpen

5 februari 2013  |  12:40  |  Tekst:

Volvo heeft Carl-Peter Forster toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Forster heeft een achtergrond bij onder andere General Motors.

De 58-jarige Forster wordt onderdeel van de Raad van Bestuur van Volvo. Hij is afkomstig van Tata Motors, waar hij sinds 2010 de functie van Group CEO bekleedde. Daarnaast is hij sinds september 2012 adviseur bij de Zhejiang Geely Holding Group, afgelopen maand kreeg hij daar de functie van ‘non-executive member’ bij Geely Automobile Holdings Co. Ltd. bij. Een druk baasje dus, die Carl-Peter Forster. Voordat hij aan de slag ging bij Tata en Geely (de eigenaar van Volvo), was de in Engeland geboren Duitser van 2004 tot 2009 werkzaam als president van General Motors Europe. Zijn CV vermeldt verder leidinggevende functies bij Opel, Saab en BMW.  

“Meneer Forster neemt een geweldige berg ervaring en kennis over de auto-industrie mee naar de Raad van Bestuur van Volvo. Zijn grote kennis van de business en productontwikkeling zal een belangrijke aanwinst zijn voor Volvo in de voortdurende transformatie van het bedrijf”, zegt Li Shufu, voorzitter van de Volvo Car Group.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Carl-Peter Forster

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Volvo V40 4,0% rente actie bij Volvo Car Finance Bij Volvo Car Finance kunt u nu gebruik maken van de actie ...

AutoWeek Triotest

Ford C-Max Plug-in - Mitsubishi Outlander PHEV - Volvo V60 D6 plug-in

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep