Autonieuws

Carl-Peter Forster komt Volvo helpen

5 februari 2013  |  12:40  |  Tekst:
    Print     Mail

Volvo heeft Carl-Peter Forster toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Forster heeft een achtergrond bij onder andere General Motors.

De 58-jarige Forster wordt onderdeel van de Raad van Bestuur van Volvo. Hij is afkomstig van Tata Motors, waar hij sinds 2010 de functie van Group CEO bekleedde. Daarnaast is hij sinds september 2012 adviseur bij de Zhejiang Geely Holding Group, afgelopen maand kreeg hij daar de functie van ‘non-executive member’ bij Geely Automobile Holdings Co. Ltd. bij. Een druk baasje dus, die Carl-Peter Forster. Voordat hij aan de slag ging bij Tata en Geely (de eigenaar van Volvo), was de in Engeland geboren Duitser van 2004 tot 2009 werkzaam als president van General Motors Europe. Zijn CV vermeldt verder leidinggevende functies bij Opel, Saab en BMW.  

“Meneer Forster neemt een geweldige berg ervaring en kennis over de auto-industrie mee naar de Raad van Bestuur van Volvo. Zijn grote kennis van de business en productontwikkeling zal een belangrijke aanwinst zijn voor Volvo in de voortdurende transformatie van het bedrijf”, zegt Li Shufu, voorzitter van de Volvo Car Group.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Volvo kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Carl-Peter Forster
Dubbeltest - Volvo XC90 vs. Mercedes GLE500e

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Volvo V60 Cross Country - Subaru Outback

Volg AutoWeek