Autonieuws

Mercedes CLA 45 AMG op Autoshow New York

5 februari 2013  |  08:10  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Mercedes-Benz maakt haast met het introduceren van z'n compacte AMG-modellen. Kort na de supersnelle A 45 AMG komt deze lente ook de CLA 45 AMG naar je toe.

Mercedes-Benz laat 'm debuteren op de New York Internation Auto Show (NYIAS), bevestigt het merk in een officiële uitnodiging voor die show. De NYIAS vindt in april plaats. Daarmee is de CLA 45 AMG er maar iets later dan z'n hatchback-evenknie. Die staat in maart op de Autosalon van Genève. Beide auto's verwachten we in de loop van de zomer bij de dealers.

Net als de A 45 AMG krijgt de super-CLA de beschikking over een flink opgefokte 2,0-liter turbomotor. Het vermogen is 350 pk. De kracht gaat naar alle vier de wielen via een nieuw ontwikkeld 4Matic-systeem van Mercedes-Benz.

In Duitsland gaat de A 45 AMG ongeveer 50.000 euro kosten, waardoor we in ons land op 60.000 tot 70.000 euro rekenen. De CLA is 3.500 euro prijziger dan een vergelijkbare A-klasse, dus de CLA 45 AMG zal zeer waarschijnlijk dicht in de buurt van de 70.000 euro zitten.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes CLA 45 AMG Mercedes CLA 45 AMG Mercedes CLA 45 AMG

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Privélease van Mercedes-Benz Privélease van Mercedes-Benz  Rijd de A-Klasse al voor € 365,- per maand Wilt u voor een ...

Volg AutoWeek