Autonieuws

Mercedes CLA 45 AMG op Autoshow New York

5 februari 2013  |  08:10  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Mercedes-Benz maakt haast met het introduceren van z'n compacte AMG-modellen. Kort na de supersnelle A 45 AMG komt deze lente ook de CLA 45 AMG naar je toe.

Mercedes-Benz laat 'm debuteren op de New York Internation Auto Show (NYIAS), bevestigt het merk in een officiële uitnodiging voor die show. De NYIAS vindt in april plaats. Daarmee is de CLA 45 AMG er maar iets later dan z'n hatchback-evenknie. Die staat in maart op de Autosalon van Genève. Beide auto's verwachten we in de loop van de zomer bij de dealers.

Net als de A 45 AMG krijgt de super-CLA de beschikking over een flink opgefokte 2,0-liter turbomotor. Het vermogen is 350 pk. De kracht gaat naar alle vier de wielen via een nieuw ontwikkeld 4Matic-systeem van Mercedes-Benz.

In Duitsland gaat de A 45 AMG ongeveer 50.000 euro kosten, waardoor we in ons land op 60.000 tot 70.000 euro rekenen. De CLA is 3.500 euro prijziger dan een vergelijkbare A-klasse, dus de CLA 45 AMG zal zeer waarschijnlijk dicht in de buurt van de 70.000 euro zitten.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel! (Advertorial)

In dit nummer onder andere een dubbeltest met een Ford Escort en een Opel Kadett.   Lees verder
AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes CLA 45 AMG Mercedes CLA 45 AMG Mercedes CLA 45 AMG

Peilstok

Mijn favoriet van de Redactie Raadt Aan is:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Speciale Fall Winteraanbieding: SterGarantie op de A-, B-Klasse, CLA en GLA Exclusief voor de Fall Winter ...

Volg AutoWeek