Autonieuws  |  Renault ScÚnic Xmod: MPV voor de blubber

4 februari 2013  |  13:22  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Van de Renault Scénic is al even geen RX4-achtig model meer geweest. De laatste weken zagen we wel wat spionagebeeld voorbijkomen, maar nu is hij officieel: de opgehoogde Scénic 'Xmod'!

Renault heeft de Scénic hoger op zijn bandjes gezet en hem wat opgeruigd met plastic panelen. We zien speciaal lichtmetaal en een gewijzigd front dat weer helemaal netjes aansluit bij Renaults nieuwe designtaal. Uiteraard ontbreekt led-verlichting niet.

Zoals we al vermoedden, verschijnt de nieuwe generatie 'stoere Scénic' niet met vierwielaandrijving op de markt. Wel introduceert Renault het nieuwe Extended Grip-systeem. Middels een draaiknop op de middenconsole kun je het type ondergrond aangeven, waarna het onderstel zich aan de toestand van het wegdek aanpast. 

Het interieur komt grotendeels overeen met dat van de normale Scénics. Een afgevlakt stuurwiel, aluminium pedalen en wat speciale stiksels moeten de binnenkant net even spannender maken. Meer informatie over de opgestoerde Scénic verwachten we op de Autosalon van Genève in maart.

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek is jarig en trakteert! (Advertorial)

Daarom geven we een supersnelle Porsche 911 Cabrio weg! Wil jij ‘m winnen?   Lees verder
AutoWeek is jarig en trakteert!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod
Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod

Peilstok

Ik vind de Fiat Multipla uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Gratis Xenon verlichting Beter zien en gezien worden? Van 17 t/m 30 april gratis xenon-verlichting op uw ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Opel Zafira - Renault ScÚnic

Volg AutoWeek