Autonieuws

Renault ScÚnic Xmod: MPV voor de blubber

4 februari 2013  |  13:22  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Van de Renault Scénic is al even geen RX4-achtig model meer geweest. De laatste weken zagen we wel wat spionagebeeld voorbijkomen, maar nu is hij officieel: de opgehoogde Scénic 'Xmod'!

Renault heeft de Scénic hoger op zijn bandjes gezet en hem wat opgeruigd met plastic panelen. We zien speciaal lichtmetaal en een gewijzigd front dat weer helemaal netjes aansluit bij Renaults nieuwe designtaal. Uiteraard ontbreekt led-verlichting niet.

Zoals we al vermoedden, verschijnt de nieuwe generatie 'stoere Scénic' niet met vierwielaandrijving op de markt. Wel introduceert Renault het nieuwe Extended Grip-systeem. Middels een draaiknop op de middenconsole kun je het type ondergrond aangeven, waarna het onderstel zich aan de toestand van het wegdek aanpast. 

Het interieur komt grotendeels overeen met dat van de normale Scénics. Een afgevlakt stuurwiel, aluminium pedalen en wat speciale stiksels moeten de binnenkant net even spannender maken. Meer informatie over de opgestoerde Scénic verwachten we op de Autosalon van Genève in maart.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod
Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod Renault ScÚnic Xmod
Rij-impressie: Renault Grand ScÚnic dCi 110

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

ActieAuto

Profiteer van extra voordeel tot € 3000,- Renault Inruilvoordeel Profiteer van extra voordeel tot € 3000,-  bovenop de inruilwaarde van je ...

AutoWeek Dubbeltest

Nissan Qashqai - Renault ScÚnic Xmod

Volg AutoWeek