Autonieuws  |  Toyota FT-86 Open Concept schittert in GenŤve

1 februari 2013  |  07:50  |  Tekst:

Nu Toyota flink wat lof heeft geoogst met de GT86, acht het merk de tijd rijp voor meer. Op de Autosalon van Genève laat de FT-86 Open Concept ons alvast snuffelen aan een open versie van de puristische sportwagen. Wij hebben de eerste officiële schets voor je.

Toyota noemt 'm nog 'FT-86' en geen GT86, omdat het nog een concept-car betreft. De GT86 Coupé heette als concept-car ook FT-86. Het Japanse merk wil in Genève de reacties van het publiek op een GT86 zonder dak peilen. Maar het merk geeft toe dat de concept-car meer dan een proefballon is: er worden momenteel meerdere prototypes gebouwd voor testwerk. Als zelfs het altijd zo voorzichtige Toyota dat zegt, dat weten wij genoeg: die open GT86 komt er gewoon.

Maar er is meer Toyota-nieuws in Genève. Zo kon de Auris Touring Sports al van een afstand worden bekeken in Parijs, maar nu maakt-ie z'n daadwerkelijke debuut. De derde wereldprimeur is de Toyota i-Road, een elektrische tweezitter. Tot slot beleeft de RAV4 z'n Europese primeur in Zwitserland.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota FT-86 Open Concept Toyota i-Road Concept Toyota Auris Touring Sports

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Toyota GT86 - Peugeot RCZ

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep