Autonieuws

Daimler zoekt partner voor brandstofcel

25 januari 2013  |  14:36  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Mercedes heeft de komst van de B-klasse met brandstofcel uitgesteld tot 2017. Moederconcern Daimler zoekt een partner om de kosten te reduceren.

De komst van een B-klasse op waterstof, de F-Cell, wordt dus even vooruit geschoven. Daimler kan het model nu nog niet tegen een passende prijs op de markt brengen. Om de kosten te drukken zoekt het concern nu een partner. Dat meldt het Amerikaanse Autonews.

Strikt gezien zegt Daimler de techniek voor een compacte auto op waterstof al helemaal af te hebben. Om de kosten te reduceren en het model concurrerend in de markt te kunnen zetten moet nu een partner gezocht worden die ook van de aandrijflijn gebruik gaat maken.

Deze week sloten Toyota en BMW een overeenkomst om techniek rond auto's met een brandstofcel met elkaar te gaan delen. Daar lijkt Daimler nu door geïnspireerd te zijn. Volgens een zegsman van het concern vinden er momenteel gesprekken plaats met zowel Renault-Nissan als Ford. Een samenwerkingsverband tussen alle vier de merken wordt niet uitgesloten.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes B-klasse F-Cell Mercedes B-klasse F-Cell

Peilstok

Ik vind de Citroën C4 Cactus uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Ambitionpakket: nu voor € 995,- Ambitionpakket: nu voor € 995,- Uw voordeel kan oplopen tot ruim € 3.000,- Het ambitionpakket is ...

AutoWeek Multitest

SUV versus MPV

Volg AutoWeek