Autonieuws

Franse minister neemt Carlos Ghosn onder vuur

25 januari 2013  |  10:31  |  Tekst:
    Print     Mail

Renault-Nissan CEO Carlos Ghosn wordt het vuur na aan de schenen gelegd. De Franse minister voor industrieel herstel Arnaud Montebourg eist dat Ghosn zijn salaris inlevert.

Dat meldt de Franse krant Le Figaro. Tijdens een interview zou Montebourg gezegd hebben dat het niet meer dan logisch is dat Ghosn zijn salaris afstaat. "Wanneer je van je werknemers een loonoffer eist om hun banen te kunnen behouden, dan is het niet meer dan vanzelfsprekend dat hij ook een deel van zijn eigen salaris inlevert.'

Montebourg zegt verder dat het sluiten van twee Franse Renault-fabrieken uitgesloten is. "Dat gaat niet gebeuren bij een bedrijf waarin de Franse staat een aandeel van 15 procent heeft. Als wij eisen dat er geen ontslagen vallen, dan gebeurt dat ook niet," zegt de minister.

Eerder deze week werd de Renault-Nissan topman al bekritiseerd door een grote Franse vakbond. Ghosn zou Nissan voortrekken omdat hij van het merk jaarlijks miljoenen meer aan salaris ontvangt. Nissan betaalt Ghosn 10,5 miljoen euro, waar Renault 2,8 miljoen overmaakt.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Carlos Gohsn Geld en autorijden

Peilstok

Ik vind de Renault Mégane Scénic uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Twingo tijdelijk al vanaf € 9.290! Wees er snel bij, want de Renault Twingo is nu tijdelijk nog ...

AutoWeek Multitest

Kadjar - Qashqai - Yeti - Sportage

Volg AutoWeek