Autonieuws  |  Mercedes GLA mag weer naar buiten

25 januari 2013  |  09:54  |  Tekst:

Bij de introductie van de nieuwe A-klasse maakte Mercedes al bekend dat er meerdere afgeleiden van dit model aan zitten te komen. De eerste was de CLA, binnenkort staat deze GLA in de schijnwerpers.

Het is niet de eerste keer dat we een zwaar gecamoufleerde GLA voor de lens krijgen. Eerder al zagen we het model door de sneeuw ploeteren, nu mag de aanstaande cross-over op basis van Mercedes' kleinste de zon trotseren.

De GLA moet de BMW X1 en de Audi Q3 van repliek gaan dienen. Wat motorenaanbod betreft verwachten we dezelfde krachtbronnen als in de A-klasse. Dat betekent dus volop keuze uit benzine- en dieselmotoren. Voor de pk-adepten is er ook goed nieuws te melden. De cross-over komt namelijk ook als AMG met vierwielaandrijving op de markt. De minder potente GLA's zijn in de basis voorwielaandrijvers, optioneel wordt het 4Matic-systeem geleverd.

We verwachten het definitieve productiemodel begin volgend jaar in het echt te zien. Dat zou bijvoorbeeld op de NAIAS in Detroit of tijdens de Autosalon van Genève kunnen zijn. Later in 2014 komt-ie op de markt.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz GLA Spyshots Mercedes-Benz GLA Spyshots Mercedes-Benz GLA Spyshots
Mercedes-Benz GLA Spyshots

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

60 jaar ROGAM - Feestelijk voorraadvoordeel   ROGAM laat het 60-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij ...

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep