Autonieuws

'Nissan gaat in Frankrijk hatchback bouwen'

25 januari 2013  |  08:00  |  Tekst:
    Print     Mail

Nissan heeft ambitieuze plannen in Europa. Niet alleen in Engeland, maar ook in Frankrijk moeten nieuwe auto's van de band gaan rollen.

Volgens de Franse krant Les Echos is Nissan van plan om vanaf volgend jaar in een fabriek van Renault een nieuwe hatchback te bouwen. Nissan én Renault weigerden allebei te reageren, maar het zou gaan om productie in de fabriek in het Franse Flins of in Douai. In Flins lopen de Clio en Zoe van de band, Douai is de thuisbasis van de Scénic. Eerder deze week doken er ook al minder gedetailleerde berichten op die wezen in de richting van Nissan-productie in Frankrijk.

Een extra aanwijzing voor een op handen zijnde deal was er eerder deze week. Renault maakte in een overleg met de vakbonden bekend dat het de Franse productie van 80.000 auto's voor Nissan of Daimler kon garanderen, mits de vakbonden akkoord zouden gaan met een nieuw voorstel van Renault.

Dat getal komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nissan zou op jaarbasis 80.000 exemplaren van de nieuwe hatchback willen bouwen. De officiële aankondiging zou begin volgende week volgen.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Hi-Cross Concept
Op de Rollenbank - Nissan GT-R

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Gratis automaat of Nissan Qashqai-voorraadkorting DE NIEUWE NISSAN QASHQAI Gratis automaat of Qashqai-voorraadkorting tot € 2.750 NU AL VANAF € ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Peugeot 107 - Nissan Pixo

Volg AutoWeek