Autonieuws

'Nissan gaat in Frankrijk hatchback bouwen'

25 januari 2013  |  08:00  |  Tekst:
    Print     Mail

Nissan heeft ambitieuze plannen in Europa. Niet alleen in Engeland, maar ook in Frankrijk moeten nieuwe auto's van de band gaan rollen.

Volgens de Franse krant Les Echos is Nissan van plan om vanaf volgend jaar in een fabriek van Renault een nieuwe hatchback te bouwen. Nissan én Renault weigerden allebei te reageren, maar het zou gaan om productie in de fabriek in het Franse Flins of in Douai. In Flins lopen de Clio en Zoe van de band, Douai is de thuisbasis van de Scénic. Eerder deze week doken er ook al minder gedetailleerde berichten op die wezen in de richting van Nissan-productie in Frankrijk.

Een extra aanwijzing voor een op handen zijnde deal was er eerder deze week. Renault maakte in een overleg met de vakbonden bekend dat het de Franse productie van 80.000 auto's voor Nissan of Daimler kon garanderen, mits de vakbonden akkoord zouden gaan met een nieuw voorstel van Renault.

Dat getal komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nissan zou op jaarbasis 80.000 exemplaren van de nieuwe hatchback willen bouwen. De officiële aankondiging zou begin volgende week volgen.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Voordelige autoverzekering van AutoWeek (Advertorial)

Betaalt u niet te veel voor uw autoverzekering? Bereken nu uw premie bij AutoWeek autoverzekering en bespaar!   Lees verder
Voordelige autoverzekering van AutoWeek
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Hi-Cross Concept

Peilstok

Ik vind de Toyota Prius uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

NIEUWE NISSAN NOTE OF PULSAR: € 1.500,- EXTRA INRUIL   NIEUWE NISSAN PULSAR Bij Arend ...

AutoWeek Triotest

Mazda CX-3 - Nissan Juke - SsangYong Tivoli

Volg AutoWeek