Autonieuws  |  'Nissan gaat in Frankrijk hatchback bouwen'

25 januari 2013  |  08:00  |  Tekst:

Nissan heeft ambitieuze plannen in Europa. Niet alleen in Engeland, maar ook in Frankrijk moeten nieuwe auto's van de band gaan rollen.

Volgens de Franse krant Les Echos is Nissan van plan om vanaf volgend jaar in een fabriek van Renault een nieuwe hatchback te bouwen. Nissan én Renault weigerden allebei te reageren, maar het zou gaan om productie in de fabriek in het Franse Flins of in Douai. In Flins lopen de Clio en Zoe van de band, Douai is de thuisbasis van de Scénic. Eerder deze week doken er ook al minder gedetailleerde berichten op die wezen in de richting van Nissan-productie in Frankrijk.

Een extra aanwijzing voor een op handen zijnde deal was er eerder deze week. Renault maakte in een overleg met de vakbonden bekend dat het de Franse productie van 80.000 auto's voor Nissan of Daimler kon garanderen, mits de vakbonden akkoord zouden gaan met een nieuw voorstel van Renault.

Dat getal komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nissan zou op jaarbasis 80.000 exemplaren van de nieuwe hatchback willen bouwen. De officiële aankondiging zou begin volgende week volgen.

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Hi-Cross Concept

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De nieuwe Nissan Qashqai nu bij Autobedrijf Janssen!   Ontdek de ultieme crossover. Krachtig. Voorzien ...

AutoWeek Dubbeltest

Renault Captur - Nissan Juke

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep