Autonieuws  |  Geruchtenmolen: Mercedes GLK Coupť op komst

24 januari 2013  |  12:51  |  Tekst:

De ene niche is nog niet gevuld of er wordt weer een nieuwe aangeboord. Naar verluidt komt Mercedes-Benz met een tweedeurs coupé op basis van de... GLK-klasse!

Met de X6 heeft BMW een kruising tussen een coupé en een SUV op de weg gezet. Mercedes-Benz heeft op dat model nog geen passend antwoord, al heeft het wel directe concurenten voor de X3 en X5 in het gamma. Vierdeurs sportcoupés kennen we inmiddels ook wel, met wat voor iets nieuws kunnen de niche-bedenkers nu nog op de proppen komen?

Blijkbaar heeft de directie van Mercedes-Benz geen gebrek aan inspiratie. Op basis van de volgende GLK-klasse, de BMW X3 en Audi Q5 concurrent, komt misschien wel een tweedeurs coupé, zo meldt Car. In plaats van een vierdeurs SUV-coupé-achtige is het nu dus tijd voor een tweedeurs variant van dat recept. In 2016 zou hij op de markt moeten verschijnen.

Mercedes-Benz is druk bezig om openstaande niches op te vullen. Om de BMW X1 en Audi Q3 te bestrijden komt het merk binnenkort met de GLA op de proppen: een cross-over op basis van de A-klasse. Een X6-killer zit tevens in het vat, die zijn technische basis gaat delen met de ML-klasse.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes GLK

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep