Autonieuws

Extra diensten wegens grote vraag Volkswagen Golf

24 januari 2013  |  11:10  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Ondanks het behoudende uiterlijk doet de nieuwe Volkswagen Golf VII het goed. Zo goed zelfs, dat men de vraag niet meer bij kan benen. Daarom plannen de Duitsers extra diensten, om de productie op die manier op te krikken.

Sinds november vorig jaar is de Golf verkrijgbaar en nu al zijn er meer dan 100.000 bestelformulieren ondertekend. Op dit moment is de vraag zelfs groter dan het aanbod en dus ziet Volkswagen zich genoodzaakt om extra diensten te draaien. De fabriek in Wolfsburg gaat tot aan maart drie extra zaterdagdiensten doorvoeren, daarmee moeten zo’n 2.000 extra Golfs gebouwd kunnen worden.

Er is echter niet alleen maar goed nieuws, want ook bij Volkswagen voelen ze de effecten van de crisis. Hoewel de Golf de bestverkochte auto van ons continent blijft, daalde de vraag in december flink. Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder nam de vraag af naar 22.698 exemplaren, dat is 32% minder. Volkswagen zag z’n verkopen als geheel met 23 procent dalen, terwijl het gemiddelde op 16 procent lag. Voorlopig lijkt een herstel nog niet aan de orde.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Golf Volkswagen Golf Volkswagen Golf

Peilstok

Ik vind de Volkswagen New Beetle uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Verwacht meer met de nieuwe Golf Business Edition Connected. De nieuwe Volkswagen Golf Business Edition ...

AutoWeek Dubbeltest

Volkswagen Golf GTE - Seat Leon ST

Volg AutoWeek