Autonieuws

Extra diensten wegens grote vraag Volkswagen Golf

24 januari 2013  |  11:10  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Ondanks het behoudende uiterlijk doet de nieuwe Volkswagen Golf VII het goed. Zo goed zelfs, dat men de vraag niet meer bij kan benen. Daarom plannen de Duitsers extra diensten, om de productie op die manier op te krikken.

Sinds november vorig jaar is de Golf verkrijgbaar en nu al zijn er meer dan 100.000 bestelformulieren ondertekend. Op dit moment is de vraag zelfs groter dan het aanbod en dus ziet Volkswagen zich genoodzaakt om extra diensten te draaien. De fabriek in Wolfsburg gaat tot aan maart drie extra zaterdagdiensten doorvoeren, daarmee moeten zo’n 2.000 extra Golfs gebouwd kunnen worden.

Er is echter niet alleen maar goed nieuws, want ook bij Volkswagen voelen ze de effecten van de crisis. Hoewel de Golf de bestverkochte auto van ons continent blijft, daalde de vraag in december flink. Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder nam de vraag af naar 22.698 exemplaren, dat is 32% minder. Volkswagen zag z’n verkopen als geheel met 23 procent dalen, terwijl het gemiddelde op 16 procent lag. Voorlopig lijkt een herstel nog niet aan de orde.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Golf Volkswagen Golf Volkswagen Golf

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Golf Business Edition Connected De Golf met de Mijn Volkswagen app. Easy. De nieuwe Volkswagen Golf Business Edition Connected overtreft ...

AutoWeek Multitest

SUV versus MPV

Volg AutoWeek