Autonieuws

Eerste Corvette Stingray onder de hamer

19 januari 2013  |  17:05  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De nieuwe Chevrolet Corvette hebben we in Detroit mogen bekijken. Er in rijden, daar moeten we nog even op wachten. Het eerste exemplaar wordt komende nacht geveild, de opbrengst gaat naar een ontwerpstudio.

Daarmee volgt Chevrolet het geintje dat SRT met de allereerste Viper heeft uitgehaald. Het exemplaar met het laagste serienummer vond voor een bedrag van 225.000 euro een gelukkige eigenaar. De eerste 'Vette Stingray draagt serienummer VIN 0001, zijn opbrengst gaat naar het College for Creatieve Studies in motor city Detroit.

Chevrolet durft nog geen indicatie te geven van het bedrag dat de nieuwe Corvette moet gaan opbrengen. De eerste SRT Viper bracht met zijn 225.000 dollar in ieder geval een behoorlijke bom duiten in het laatje. De 'Vette heeft een aantal decennia meer tijd gehad om zijn naam te vestigen, het is daarom niet ondenkbaar dat er voor het eerste exemplaar dieper in de buidel wordt getast. Komende nacht wordt de allereerste nieuwe Stingray tijdens de Barrett-Jackson Scottsdale veiling van de hand gedaan. Vannacht bracht de in 1958 in elkaar geschroefde Corvette van General Motors' CEO Dan Akerson al 270.000 dollar op.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Chevrolet Corvette Stingray Dan Akerson en zijn Corvette
Rij-impressie Chevrolet Corvette C7 Stingray

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Posterstory

Corvette C5 Commemorative Edition

Volg AutoWeek