Autonieuws  |  China bestrijdt oude diesels met 1 miljard euro

18 januari 2013  |  17:21  |  Tekst:

Hong Kong gaat 1 miljard euro besteden om oude, vervuilende diesels weg te krijgen uit de stad. De luchtkwaliteit in de stad is inmiddels van zeer slechte kwaliteit.

De Financial Times meldt dat Hong Kong oude diesels in bedrijfsauto's te lijf gaat. Leung Chun-yiing, de hoogste bestuurder van de stad met zeven miljoen inwoners, heeft de maatregel aangekondigd. Het enorme bedrag gaat dienst doen als een soort sloopregeling. Eigenaren van stinkende diesels van 15 jaar of ouder krijgen een subsidiebedrag aangeboden om hun oliestoker van de hand te doen.

Niet alleen auto's en bussen worden onder de loep genomen, ook de scheepvaart is aan de beurt. Die zou namelijk zorgen voor eenderde van het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van de erbarmelijke luchtkwaliteit.

Afgelopen weken kwam de Chinese provincie Zhejiang in het nieuws wegens de nu zelfs onmeetbare luchtkwaliteit. Naar verluidt stond een fabriek hier drie uur in lichterlaaie zonder dat iemand het opmerkte. De vertroebelde lucht ontnam het zicht op de fikkende fabriek. Zo erg lijkt het in Hong Kong nog niet te zijn, maar het stadsbestuur wil er blijkbaar alles aan doen om een vergelijkbare situatie te voorkomen.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek BigBoys! Elke zaterdag 16:30 op SBS6 (Advertorial)

De autokenners van AutoWeek komen met hun eigen televisieprogramma.   Lees verder
  advertorial Big Boys
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Uitlaat | Foto: ANP/EPA

Peilstok

De Jaguar X-type faalde hopeloos, gaat het de XE wel lukken om de Duitse concurrentie slapeloze nachten te bezorgen?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De zomer in je bol bij Motorhuis. Koop nu een auto bij Motorhuis en betaal pas over 12 maanden. Dat noemen wij ...

AutoWeek Multitest

CitroŽn C1 - Fiat Panda - Hyundai i10 - Kia Picanto - Peugeot 108 - Skoda Citigo - Toyota Aygo

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep