Autonieuws  |  Rolls-Royce Ghost Coupť gaat Wraith heten

18 januari 2013  |  11:28  |  Tekst:

De Rolls-Royce Ghost dendert als gecamoufleerde coupé al een tijdje over de Nürburgring. Het adellijke merk heeft bekendgemaakt dat de coupé-uitvoering van de Ghost 'Wraith' gaat heten.

Er werd al even gespeculeerd over de naam van de sportieve Rolls. Zou hij Corniche gaan heten? Autoland raakte er niet over uitgepraat. In maart wordt de enorme coupé in Genève officieel uit de doeken gedaan, en hij wordt Wraith gedoopt.

De naam Wraith is een oude bekende. In de jaren dertig was de Wraith namelijk een twee ton zwaar luxe-apparaat. Het erfgoed vindt zijn weg dus terug naar de huidige generatie Rolls-Royces. Wat het bakbeest gaat aandrijven, is nog niet helemaal bekend. Naar verwachting maakt de 570 pk sterke V12 uit de normale Ghost met een kleine vermogenupgrade zjn opwachting in de Wraith. Nog anderhalve maand geduld dus.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Rolls-Royce Ghost two-tone Rolls-Royce Coupe Spyshots Rolls-Royce Coupe Spyshots
Rolls-Royce Coupe Spyshots Rolls-Royce Coupe Spyshots

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep