Autonieuws  |  Rolls-Royce Ghost Coupé gaat Wraith heten

18 januari 2013  |  11:28  |  Tekst:

De Rolls-Royce Ghost dendert als gecamoufleerde coupé al een tijdje over de Nürburgring. Het adellijke merk heeft bekendgemaakt dat de coupé-uitvoering van de Ghost 'Wraith' gaat heten.

Er werd al even gespeculeerd over de naam van de sportieve Rolls. Zou hij Corniche gaan heten? Autoland raakte er niet over uitgepraat. In maart wordt de enorme coupé in Genève officieel uit de doeken gedaan, en hij wordt Wraith gedoopt.

De naam Wraith is een oude bekende. In de jaren dertig was de Wraith namelijk een twee ton zwaar luxe-apparaat. Het erfgoed vindt zijn weg dus terug naar de huidige generatie Rolls-Royces. Wat het bakbeest gaat aandrijven, is nog niet helemaal bekend. Naar verwachting maakt de 570 pk sterke V12 uit de normale Ghost met een kleine vermogenupgrade zjn opwachting in de Wraith. Nog anderhalve maand geduld dus.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek BigBoys! Elke zaterdag 16:30 op SBS6 (Advertorial)

De autokenners van AutoWeek komen met hun eigen televisieprogramma.   Lees verder
  advertorial Big Boys
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Rolls-Royce Ghost two-tone Rolls-Royce Coupe Spyshots Rolls-Royce Coupe Spyshots
Rolls-Royce Coupe Spyshots Rolls-Royce Coupe Spyshots

Peilstok

De Jaguar X-type faalde hopeloos, gaat het de XE wel lukken om de Duitse concurrentie slapeloze nachten te bezorgen?

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep