Autonieuws

Peugeot zoekt coureurs voor 208 GTI

17 januari 2013  |  15:33  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Peugeot neemt de sportieve aspiraties van de 208 GTI wel heel erg serieus. Ze zoeken zelfs heuse coureurs, die met een geprepareerde 208 willen deelnemen aan de 24 uur van de Nürburgring. Inschrijven kan meteen, mits je de afgelopen twee jaar een geldige racelicentie had.

Wie minimaal 18 jaar oud is, een rijbewijs heeft en minimaal twee jaar een nationale of internationale racelicentie in bezit heeft moet eens een kijkje nemen op deze website. Daar kunnen aspirant coureurs uit acht landen zich inschrijven om kans te maken op deelname aan de 24 uur van de Nürburgring. Dan moet je wel eerst door een nationale selectieronde heen, waarna de vijf beste rijders van ieder land doorgaan naar de internationale finale. Uiteindelijk rollen er dan acht coureurs uit, één ambassadeur per land.

En die ambassadeurs gaan dan een intensieve voorbereidingsperiode tegemoet. Om ze klaar te stomen voor deelname aan de 24 uurs-race moeten ze namelijk drie wedstrijden van het VLN kampioenschap op de Nürburgring voltooien. Hierbij kunnen de coureurs vast wennen aan het circuit en natuurlijk de auto.  Op negentien en twintig mei is het dan zo ver: de acht beste coureurs doen in twee 208’s mee aan de 24 uur van de Nürburgring. Inschrijven kan nog tot drie februari.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peugeot 208 GTI Peugeot 208 GTI Peugeot 208 GTI
Peugeot 208 GTI
Rij-impressie - Peugeot 208

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

De Peugeot 208, 308 en 308 SW met 14% bijtelling! De Peugeot 208, 308 en 308 SW met 14% bijtelling! Direct uit VOORRAAD leverbaar! Wij leveren ook aan ...

AutoWeek Triotest

Peugeot 208 1.6 BlueHDi - Ford Fiesta 1.5 TDCi - Opel Corsa 1.3 CDTi

Volg AutoWeek