Autonieuws  |  Peugeot zoekt coureurs voor 208 GTI

17 januari 2013  |  15:33  |  Tekst:

Peugeot neemt de sportieve aspiraties van de 208 GTI wel heel erg serieus. Ze zoeken zelfs heuse coureurs, die met een geprepareerde 208 willen deelnemen aan de 24 uur van de Nürburgring. Inschrijven kan meteen, mits je de afgelopen twee jaar een geldige racelicentie had.

Wie minimaal 18 jaar oud is, een rijbewijs heeft en minimaal twee jaar een nationale of internationale racelicentie in bezit heeft moet eens een kijkje nemen op deze website. Daar kunnen aspirant coureurs uit acht landen zich inschrijven om kans te maken op deelname aan de 24 uur van de Nürburgring. Dan moet je wel eerst door een nationale selectieronde heen, waarna de vijf beste rijders van ieder land doorgaan naar de internationale finale. Uiteindelijk rollen er dan acht coureurs uit, één ambassadeur per land.

En die ambassadeurs gaan dan een intensieve voorbereidingsperiode tegemoet. Om ze klaar te stomen voor deelname aan de 24 uurs-race moeten ze namelijk drie wedstrijden van het VLN kampioenschap op de Nürburgring voltooien. Hierbij kunnen de coureurs vast wennen aan het circuit en natuurlijk de auto.  Op negentien en twintig mei is het dan zo ver: de acht beste coureurs doen in twee 208’s mee aan de 24 uur van de Nürburgring. Inschrijven kan nog tot drie februari.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peugeot 208 GTI Peugeot 208 GTI Peugeot 208 GTI
Peugeot 208 GTI

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Tijdelijk 0% Financial Lease op alle Peugeot personenauto’s.    Als ondernemer bent u gewend ...

AutoWeek Multitest

Skoda Fabia - Hyundai i20 - Toyota Yaris - Opel Corsa - VW Polo - Peugeot 208

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep