Autonieuws

Bijzonder: Rolls-Royce Ghost Firnas Motif

17 januari 2013  |  13:56  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Op initiatief van een Rolls-Royce dealer in Abu Dhabi komt Rolls-Royce met de super-exclusieve Ghost Firnas Motif Collection. Gebaseerd op een negende-eeuwse uitvinder en met een oplage van vijf exemplaren gegarandeerd exclusief.

Rolls-Royce is niet vies van een exclusief model van hun toch al niet alledaagse auto’s. Dit maal heeft men een Ghost gebouwd gebaseerd op de negende-eeuwse uitvinder Abbas Ibn Firnas. Die woonde in Spanje en was één van de eerste mensen die een poging deed om te vliegen. Daarvoor bouwde hij zelf vleugels. De uitvinder leverde bovendien bijdragen aan onder meer scheikunde en natuurkunde.

Khadim Al Helli van Abu Dhabi Motors gaf het voorzetje voor deze speciale uitgave en de mensen van Rolls-Royce werkten zijn idee uit. De auto is gespoten in speciale two-tone lak en zowel aan de binnen als aan de buitenzijde zijn logo’s te vinden die memoreren aan de vliegpogingen van Firnas. Het model blijft exclusief, want er worden er maar vijf van gemaakt. De prijs is niet bekend, maar ga er maar vanuit dat-ie stevig is.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Rolls-Royce Ghost Firnas Motif Rolls-Royce Ghost Firnas Motif Rolls-Royce Ghost Firnas Motif
Rolls-Royce Ghost Firnas Motif Rolls-Royce Ghost Firnas Motif Rolls-Royce Ghost Firnas Motif

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

Volg AutoWeek