Autonieuws

Acura MDX Prototype: lichter, ruimer en strakker

16 januari 2013  |  07:57  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Zo'n Acura NSX is natuurlijk smullen voor de pk-liefhebbers. Voor wie het allemaal wel een tandje rustiger en praktischer kan heeft het merk de nieuwe MDX in de aanbieding.

De zevenzits SUV van Acura is alweer aan de volgende generatie toe. De cross-over is rijkelijk voorzien van led-verlichting en dat geeft het ruime apparaat best een spannende uitstraling. Naar Nederland komt 'ie uiteraard niet, Acura is voorlopig nog even niet aan ons landje besteed.

Acura noemt de MDX officieel nog een prototype, maar denk de glittertjes en glimmertjes er even af en je hebt het daadwerkelijke productiemodel op je beeldscherm. Onder de kap ligt de 3,5-liter V6 die de luxedivisie van Honda wel vaker in zijn modellen lepelt. De opvolger van de huidige MDX belooft lichter en stijver te worden dan het model dat nu in de Verenigde Staten op de markt is. Vierwielaandrijving? Prima, maar volgens Acura komt de volgende MDX ook gewoon met voorwielaandrijving op de markt. De concept-car glijdt bovendien 16 procent soepeler door de lucht dan het huidige exemplaar, wat het brandstofverbruik ten goede gaat komen. Voor een minder stuiterig weggedrag is de wielbasis met enkele centimeters verlengd. In de loop van het jaar zendt Acura meer informatie over zijn nieuwe SUV de wereld in. Tot die tijd mag de Amerikaanse markt zich verlekkeren met deze beelden.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Acura kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Acura MDX Prototype Detroit Acura MDX Prototype Detroit Acura MDX Prototype Detroit
Acura MDX Prototype Detroit Acura MDX Prototype Detroit

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek