Autonieuws

Hyundai laat glimp zien van nieuw vlaggenschip

7 januari 2013  |  16:48  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

In Detroit zal Hyundai een concept-car uit de doeken doen die een voorbode moet zijn van een nieuw Koreaans vlaggenschip. Vandaag teaset het merk al met de eerste afbeelding.

Er is verder nog bijzonder weinig bekend van de nieuwe grote Hyundai. Onder de naam HCD-14 gaat de conceptcar door het leven, en aan de eerste plaat te zien lijkt Hyundai goed naar Audi's A7 gekeken te hebben. We zien een lel van een auto met een sportief aflopende achterzijde. Volgens Hyundai biedt het studiemodel een kijkje in de toekomst van het Koreaanse merk. En profile schiet ons bovendien de Kia Quoris te binnen, het grootste model dat Kia op de menukaart heeft staan maar hier niet leverbaar is. Het zou zomaar kunnen dat het model de Genesis opvolgt, de grote vierdeurs sedan (niet de Coupé die wij kennen) die ook niet op Nederlandse bodem wordt verkocht.

Om te pronken met wat technisch vernuft zegt Hyundai het model vol te stoppen met 'advanced 3D gesture based technology controls'. Of we met de vingers mogen vegen over touchscreens of dat we daadwerkelijk in de lucht mogen wapperen met onze armen is nog onduidelijk, het klinkt in ieder geval veelbelovend. Volgende week kunnen we hopelijk meer vertellen over Hyundai's nieuwste hoogstandje.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Hyundai kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Hyundai HCD-14

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek