Autonieuws

Werknemers Ford Genk hervatten werk

7 januari 2013  |  15:29  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Woensdag zullen er in de Ford-fabriek in Genk weer even nieuwe modellen van de band gaan rollen. De werknemers hebben vandaag ingestemd om de draad weer even op te pakken.

Vandaag hebben de werknemers van Ford Genk zich uitgesproken in een referendum. Dit melden diverse Belgische media. Uit de 5.035 uitgebrachte stemmen is opgemaakt dat er weer gewerkt gaat worden, tegen de nodige randvoorwaarden. In het eerste kwartaal van dit jaar worden 40 werkdagen ingepland, bovendien krijgen de werknemers 40 procent toeslag over de gewerkte uren. Per dag moeten 1.000 nieuwe Ford's de deuren van de fabriek achter zich laten.

Even leek de stemming in een nieuw dieptepunt te bereiken. Onrustige en gepikeerde werknemers drongen nog voor de uitslag van het referendum bekend werd gemaakt de vergaderzaal binnen, waar zij enkele tafels omgooiden. De onrust trok na een kwartier weer weg. De bijeenkomst werd gehouden in de kantoren van FTML in Hasselt.

Vorig jaar maakte Ford bekend de fabriek in Genk te gaan sluiten. Dit kwam als een verrassing voor de duizenden betrokken werknemers. Eerder had het Amerikaanse merk namelijk toegezegd om Genk de geboorteplek te laten zijn van de nieuwe Ford Mondeo, welke nu in Valencia in elkaar geschroefd gaat worden. De komst van Ford's nieuwe D-segmenter werd daarmee nogmaals een flink tijdvak naar voren geschoven.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Genk Ford Mondeo/Fusion Ford Mondeo/Fusion

Peilstok

Ik vind de Volvo 850 uit de AutoWeek Top 50...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Nu een volledig leren interieur van € 1.849,- voor slechts € 1.699,- Tot en met 30 juni 2015 ...

AutoWeek Triotest

Ford Mondeo Wagon - Peugeot 508 SW - Volkswagen Passat Variant

Volg AutoWeek