Autonieuws  |  'Eend zwemt C-segment in'

7 januari 2013  |  09:56  |  Tekst:

In oktober berichtten we over de komst van een nieuwe Eend uit de broedplaats van Citroën. Nu druppelen meer geruchten het internet op.

Eerder al wisten we te melden dat Citroën aan een opvolger van de iconische 2CV werkt. Toen zwom het nieuws zijn rondjes over het internet dat hij op het platform van de C3 zou komen te staan. Afgelopen september zouden we hem op de beurs van Frankfurt gezien moeten hebben, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Volgens onze collega's van AutoPlus heeft de algemeen directeur van Citroën inmiddels bevestigd dat er inderdaad een nieuwe 2CV in het vat zit. De reïncarnatie van de deinende Fransoos moet in Madrid van de band rollen en nog begin volgend jaar op de markt verschijnen. Naar verluidt zal de aanstaande double chevron zijn basis niet met de C3 maar met de volgende C4 gaan delen. Om het model betaalbaar te houden en hem als prijsvechtende C-segmenter aan te kunnen bieden wordt de herboren Eend samengesteld uit al bestaande techniek van de planken van PSA. Wat luxe betreft stoppen de Fransen enkel het meest noodzakelijke in hun aanstaande troef.

Onder codenaam E3 gaat het proefballonnetje bij de Franse directie door het leven. Het model zal een vijfdeurs hatchback worden die géén stijlelementen met de oorpronkelijke Eend zal delen. Een wat aparte keuze: Citroën heeft met de DS3 al een hip kleintje in het gamma staan en het erfgoed van de 2CV leent zich uitstekend voor een geslaagd retro-ontwerp. AutoPlus meldt dat we de eerste conceptcar in maart op de Autosalon van Genève kunnen verwachten.

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

CitroŽn 2CV

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep