Autonieuws  |  Nu officieel: Peugeot 2008

7 januari 2013  |  09:09  |  Tekst:

Dit weekend vond -een door Peugeot ongeplande- eerste kennismaking met de gloednieuwe 2008 plaats. Nu is het tijd voor de officiële ontmoeting met de compacte SUV.

De productieversie van de 2008 is 4,16 meter lang, twee centimeter meer dan de concept-car. De auto staat 25 millimeter hoger boven het asfalt dan de 208. Matglanzende wielen met een diameter van 17 inch, zwarte afwerking van bumpers en skirts en roestvrijstalen sierelementen zorgen voor het avontuurlijke gedeelte van de 2008.

Het Franse merk belooft een grote bagageruimte, maar komt vooralsnog niet met een concreet aantal liters op de proppen. Volgens Peugeot combineert de 2008 'de rijeigenschappen van een berline, de ruimte van een SW en de robuustheid van een SUV'.

Peugeot laat nog steeds niet het achterste van z'n tong zien betreffende de motoriseringen. Wel wil het merk kwijt dat er in ieder geval keus is uit eHdi-diesels en een driecilinder benzinemotor. De CO2-uitstoot van de zuinigste 2008 wordt 99 g/km.

Het publieksdebuut vindt plaats op de Autosalon van Genève in maart. Peugeot start de productie van de 2008 in eigen land, in Mulhouse. Later volgen Wuhan (China) en Porto Real (Brazilië). De levering start in de lente.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peugeot 2008 Peugeot 2008 Peugeot 2008
Peugeot 2008

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Tijdelijk 0% Financial Lease op alle Peugeot personenauto’s.    Als ondernemer bent u gewend ...

AutoWeek Dubbeltest

Ford Ecosport - Peugeot 2008

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep