Autonieuws  |  Gestaffelde bijtelling terug op agenda

5 januari 2013  |  14:14  |  Tekst:

Het huidige kabinet gaat opnieuw onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de fiscale bijtelling afhankelijk te maken van het daadwerkelijk gereden aantal privé-kilometers.

Dat meldde staatssecretaris van Financiën Frans Weekers vanmiddag op Radio 1 in de Tros Autoshow. Op Prinsjesdag 2011, toen Weekers dezelfde positie had in het vorige kabinet, had de Limburger al aan AutoWeek laten weten heil te zien in een gestaffeld systeem waarbij mensen niet een vast percentage betalen, maar dat dit bedrag afhankelijk is van de verhouding privé vs zakelijk gereden kilometers. Toen de forenzentaks in beeld kwam verdween dit plan naar de achtergrond, maar Weekers heeft nu dus laten weten opnieuw te kijken naar de mogelijkheden. "Ik wil dat graag samen met de branche doen." Nieuw kabinet, nieuwe ronden, nieuwe kansen dus.

Eerder bestond er in Nederland al gestaffelde bijtelling, maar deze is in 2004 afgeschaft vanwege de administratieve rompslomp die dit met zich meebracht. In plaats daarvan kwam er toen een vast tarief. (Dat inmiddels afhankelijk is van de CO2-uitstoot van een auto). Met nieuwe ritregistratie- en GPS-systemen is de administratie in het heden mogelijk een stuk minder ingewikkeld, dat zullen pilots moeten uitwijzen. Het idee is uiteraard dat er een rem zit op het aantal gereden privé-kilometers. Nu betaalt de baas vaak de brandstof en de bijtelling staat toch al vast, zodat er voor zakelijke rijders geen enkele reden is de auto te laten staan.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Frans Weekers | Foto: Renť Oudshoorn

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Klokje Rond Speciaal

Ford Focus 1.0 Ecoboost Titanium

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep