Autonieuws  |  Oranje betekent stoppen in China

5 januari 2013  |  16:34  |  Tekst:

Stoplichten lijken op het eerste gezicht heel makkelijk te doorgronden. Rood is stoppen, groen is doorrijden en oranje betekent stoppen indien mogelijk en anders doorrijden. Behalve in China, want daar betekent oranje stoppen, anders kun je een prent krijgen.

Jazeker, door oranje rijden mag niet meer in China. Per 1 januari is de regelgeving aangepast, zodat een bestuurder die door oranje rijdt in overtreding is. Daar wordt niet alleen voor bekeurd, maar het levert ook meteen zes strafpunten op. En bij twaalf strafpunten, oftewel twee keer door oranje, wordt het rijbewijs geschorst. De nieuwe regelgeving is volgens het ministerie bedoeld om het verkeer veiliger en beschaafder te maken. Precieze cijfers ontbreken, maar er wordt geschat dat er in China jaarlijks zo’n 250.000 verkeersdoden vallen.

Uiteraard is er nogal wat kritiek op de nieuwe regelgeving. De meeste bestuurders zijn namelijk niet helderziend en het is dus vrijwel onmogelijk om te voorspellen wanneer er gestopt moet worden. Volgens critici is het in veel gevallen onmogelijk om nog te stoppen voor oranje en bestuurders zouden daarom niet meer door durven rijden bij groen. Als gevolg daarvan zou de doorstroming in steden, die toch al niet echt lekker loopt, nog verder in het geding komen. Vooralsnog lijkt het er echter niet op dat het ministerie de regelgeving aan wil gaan passen.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek BigBoys! Elke zaterdag 16:30 op SBS6 (Advertorial)

De autokenners van AutoWeek komen met hun eigen televisieprogramma.   Lees verder
  advertorial Big Boys
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Verkeerslicht

Peilstok

De Jaguar X-type faalde hopeloos, gaat het de XE wel lukken om de Duitse concurrentie slapeloze nachten te bezorgen?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De zomer in je bol bij Motorhuis. Koop nu een auto bij Motorhuis en betaal pas over 12 maanden. Dat noemen wij ...

AutoWeek Triotest

CitroŽn C4 Cactus - Dacia Duster - Renault Captur

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep