Autonieuws

Discolor Tyre verraadt afgesleten band

6 januari 2013  |  12:11  |  Tekst:
    Print     Mail

Banden behoren tot de belangrijkste onderdelen op een auto en de staat ervan is nog wel eens onbekend aan de bestuurder. Twee ontwerpers hebben deze Discolor Tyre als studie ontworpen, een band waarbij je met één oogopslag ziet hoe-ie eraan toe is.

Eigenlijk is het concept van designers Gao Fenglin en Zhou Buyi even simpel als briljant. Onder de normale, zwarte rubberlaag bevindt zich een helder oranje onderlaag. In tegenstelling tot de normale slijtage-indicatoren die zich op elke moderne band bevinden, is deze laag heel makkelijk te spotten als je aan komt lopen bij je auto. Zijn je banden oranje, dan moeten ze vervangen worden.

De studie gaat uit van een levensduur van ongeveer 20.000 kilometer, maar eventueel is dat aan te passen aan de samenstelling van de band. Een ander voordeel is dat scheurtjes makkelijker te zien zijn op een nog verse band. Overigens is de Discolor Tyre niet de enige voorzet voor een verkleurende band bij slijtage. Er wordt ook druk geëxperimenteerd  met banden die meerdere kleurlagen bevat en een band die een ultraviolette laag bevat, die verkleurt als de zon erop schijnt.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Discolor Tyre Discolor Tyre Discolor Tyre

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW X1 xDrive 25i - Mazda CX5 Sky Active-G 2.5

Volg AutoWeek