Autonieuws

Breed: Ultimate Autos Dodge Challenger

6 januari 2013  |  09:08  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Wederom hebben de Amerikanen de overtreffende trap van het woord ‘dik’ uitgevonden: tuner Ultimate Auto brengt een widebody-variant van de Dodge Challenger.

De Challenger is in standaard vorm al niet het meest fijnzinnige ontwerp. Niet alleen is de auto erg groot, dat wordt optisch nog eens benadrukt door het hoekige design en de lage raampartij. Zoals altijd bij dit soort auto’s zijn er ook nu weer mensen die vinden dat het nog opvallender kan, en die doen er vanaf nu goed aan om eens aan te kloppen bij Ultimate Auto.

Na een behandeling door het in Orlando gevestigde bedrijf ziet de SRT-8 eruit als een uitvergrote versie van een Hot Wheels-speelgoedauto. De auto is over de hele flank uitgebouwd om plaats te bieden aan werkelijk gigantische 24-inch wielen. Om de achterste exemplaren liggen banden in de bizarre maat 405/25-24. Zie die maar eens te krijgen bij de lokale bandenboer…

Naast de verbreding –met heerlijk nutteloze luchtinlaten- zijn er ook diepere sideskirts, een aangepaste voor- en achterbumper en een achterspoiler. Om het geheel nog een beetje vlot te houden belooft het bedrijfook aan de motor aanpassingen te hebben gedaan, maar vermogens-cijfers schitteren door afwezigheid.
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Dodge Challenger kopersgids

Advies en informatie

Foto's en video's bij dit artikel

Ultimate Auto Dodge Challenger Ultimate Auto Dodge Challenger Ultimate Auto Dodge Challenger
Ultimate Auto Dodge Challenger Ultimate Auto Dodge Challenger Ultimate Auto Dodge Challenger

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

Chevrolet Camaro 6.2 V8 SS RT - Dodge Challenger SRT8 6.1 Hemi - Ford Mustang Shelby GT500

Volg AutoWeek