Autonieuws

Kia benoemt designer Schreyer tot president

28 december 2012  |  12:21  |  Tekst:
    Print     Mail

Bij Kia zijn ze zo in hun nopjes met ontwerper Peter Schreyer dat ze de Duitser hebben benoemd tot ‘company president’. Schreyer is de eerste niet-Koreaan die deze eer ten deel valt bij Kia.

Het mondiale succes van Kia is voor een groot deel te danken aan de tekenkunsten van Peter Schreyer, de ontwerper die in 2006 bij Audi werd weggekaapt om het behoudende Kia-design een verfrissende injectie te geven. Bij het Koreaanse merk introduceerde hij de ‘tiger nose’ grille, een stijlkenmerk dat we nu terugzien op onder andere de Picanto, Cee’d, Sportage, Sorento en Optima.

Schreyer stuurt vanuit Frankfurt de overige ontwerpstudio’s in Tokyo, Los Angeles en het Koreaanse Namyang aan. Als blijk van waardering voor het werk van de Duitser, waarmee Kia het imago van no-nonsens prijsvechter afschudde, heeft het Koreaanse merk z’n designchef nu de titel van ‘president’ opgespeld.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Kia kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Peter Schreyer (Kia) Kia Picanto Kia Optima Hybrid
Kia Sportage 2.0 CRDi X-clusive Kia Sorento Kia Cee'd Sportswagon
Dubbeltest - Kia Sportage vs Mazda CX-5

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

De Kia Picanto nu vanaf € 99,- per maand* De Kia Picanto nu vanaf € 99,- per maand* Kia Picanto Standaard voorzien van o.a.: - 6 ...

AutoWeek Multitest

Kadjar - Qashqai - Yeti - Sportage

Volg AutoWeek