Autonieuws

CDC Performance kietelt Ferrari California

28 december 2012  |  09:15  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Wie een Ferrari California maar slappe hap vindt, kan met zijn Italiaanse ros aankloppen bij de Duitse tuner CDC Performance. Zij schroeven maar al te graag een supercharger op de achtcilinder.

Met 490 pk is de 'baby-Ferrari' nou niet bepaald het slapste jongentje van de klas. Maar er zijn altijd mensen die meer willen. Wat te denken van een supercharger die het vermogen van de V8 opkrikt naar 594 pk? Cijfers over de prestaties van de sportwagen vermeldt CDC Performance niet, maar met een koppel dat van 505 Nm naar 600 Nm stijgt ben je in ieder geval sneller dan de buurman in zijn California

Naast een supercharger monteren de Duitse tuners een aangepast uitlaatsysteem met een klep die het geluid van de achtcilinder kan aanpassen. Om de Italiaan strakker de bocht om te sturen, wordt de California voorzien van een setje nieuwe veren, waarmee de kleinste Ferrari naar wens tot 40 mm te verlagen is.

Ook het uiterlijk blijft natuurlijk niet ongemoeid. CDC Performance plakt wat koolstofvezel lipjes en spoilertjes voor een racey uitstraling. We zien een aangepaste grille, diffusor en zwart gemaakte richtingaanwijzers. Om het plaatje af te maken, zet de tuner de Ferrari op 22 inch zwart lichtmetaal. Omdat ook je golfclubs in weelde moeten baden, wordt de kofferruimte bekleed met Alcantara. Wat het tuninggeintje gaat kosten, is nog niet bekend.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ferrari California CDC Performance Ferrari California CDC Performance Ferrari California CDC Performance
Ferrari California CDC Performance Ferrari California CDC Performance Ferrari California CDC Performance
Video - Ferrari California T vs Mercedes-AMG SL 63

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

Volg AutoWeek