Autonieuws

Toyota kroont nieuwe Crown

27 december 2012  |  15:49  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

In Japan is een nieuwe versie van Toyota’s topmodel Crown onthuld. Het is een typisch Japans model, maar wel met een heel eigen gezicht.

We lieten al eens de folder zien, maar op deze foto’s is de bijna vijf meter lange auto toch wat duidelijker te zien. Toyota komt met twee versies: de luxe Royal en de meer op sportiviteit gerichte Athlete. Beide uitvoeringen zijn leverbaar met een V6 of als hybride

De 2.5 V6 levert 203 pk en een zestrapsautomaat die naar keuze alle wielen of alleen de achterste exemplaren aandrijft. De tweede optie is een viercilinder met eveneens 2,5-liter slagvolume, maar dan met ondersteuning van een elektromotor. De combinatie is goed voor 178 pk, de hybride is alleen leverbaar met achterwielaandrijving. De Athlete is ook nog verkrijgbaar met een grotere 3.5 V6 die 315 pk op de achterwielen loslaat.

De naam ‘Crown’ wordt al sinds 1955 door Toyota gebruikt voor het achterwielaangedreven topmodel. In Europa verdween de auto in de jaren 80 van de markt, maar elders leeft het model nog steeds voort. In Japan hanteert men niet de aparte merknaam Lexus voor de luxere modellen, terwijl de auto hier een directe concurrent van dat merk zou zijn.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel! (Advertorial)

In dit nummer onder andere een dubbeltest met een Ford Escort en een Opel Kadett.   Lees verder
AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota Crown 2013 Toyota Crown 2013 Toyota Crown 2013
Toyota Crown 2013 Toyota Crown 2013 Toyota Crown 2013

Peilstok

Mijn favoriet van de Redactie Raadt Aan is:

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek