Autonieuws  |  Brandgevaar bij Fords Escape en Fusion

27 december 2012  |  10:37  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Dat is nog eens een terugroepactie: bij de onlangs in Amerika geïntroduceerde Fords Escape en Fusion, ‘onze’ toekomstige Kuga en Mondeo, kan spontaan brand ontstaan in de motorruimte. Ford raadt klanten met de bewuste auto’s aan er niet meer mee te rijden tot het defect gerepareerd is.

Het gaat om de versies met 1.6 Ecoboost-motor. De brandstofleidingen van de viercilinder kunnen scheuren, waarna de benzine op hete delen lekt met alle gevolgen van dien. Er zijn nog geen gewonden gevallen door dit probleem, maar Ford acht het defect wel zo risicovol dat het de betrokken eigenaren direct gratis vervangend vervoer aanbiedt zodat er niet meer met de auto’s gereden hoeft te worden.

In de Verenigde Staten en Canada worden in totaal 73.320 Escapes en 15.833 Fusions teruggeroepen. Het zit Ford momenteel niet mee met deze modellen: voor de Escape is dit al de vierde terugroepactie en van de Fusion weten we inmiddels dat die pas in 2014 als Mondeo in Europa arriveert.
 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek is jarig en trakteert! (Advertorial)

Daarom geven we een supersnelle Porsche 911 Cabrio weg! Wil jij ‘m winnen?   Lees verder
AutoWeek is jarig en trakteert!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Mondeo/Fusion Ford Mondeo/Fusion Kuga
Kuga

Peilstok

Ik vind de Tesla Model S uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Nu 1,9% rente i.c.m. Ford Options Momenteel kunt u gebruik maken van de 1,9% rente actie via Ford Options, ...

AutoWeek Triotest

Ford Mondeo Wagon - Peugeot 508 SW - Volkswagen Passat Variant

Volg AutoWeek