Autonieuws

Brandgevaar bij Fords Escape en Fusion

27 december 2012  |  10:37  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Dat is nog eens een terugroepactie: bij de onlangs in Amerika geïntroduceerde Fords Escape en Fusion, ‘onze’ toekomstige Kuga en Mondeo, kan spontaan brand ontstaan in de motorruimte. Ford raadt klanten met de bewuste auto’s aan er niet meer mee te rijden tot het defect gerepareerd is.

Het gaat om de versies met 1.6 Ecoboost-motor. De brandstofleidingen van de viercilinder kunnen scheuren, waarna de benzine op hete delen lekt met alle gevolgen van dien. Er zijn nog geen gewonden gevallen door dit probleem, maar Ford acht het defect wel zo risicovol dat het de betrokken eigenaren direct gratis vervangend vervoer aanbiedt zodat er niet meer met de auto’s gereden hoeft te worden.

In de Verenigde Staten en Canada worden in totaal 73.320 Escapes en 15.833 Fusions teruggeroepen. Het zit Ford momenteel niet mee met deze modellen: voor de Escape is dit al de vierde terugroepactie en van de Fusion weten we inmiddels dat die pas in 2014 als Mondeo in Europa arriveert.
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Mondeo/Fusion Ford Mondeo/Fusion Kuga
Kuga
Dubbeltest - Alfa Romeo 159 (2008) vs Ford Mondeo (2008)

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Nu de Mondeo vanaf 299,- per maand i.c.m. Ford Options Nu de Mondeo vanaf € 299,- per maand i.c.m. Ford Options Momenteel kunt u gebruik maken van de 4,9% ...

AutoWeek Dubbeltest

Ford Mondeo Wagon - Skoda Superb Combi

Volg AutoWeek