Autonieuws

'Lincolns Mustang komt in 2015'

27 december 2012  |  09:18  |  Tekst:
    Print     Mail

In Amerika gaan geruchten dat er een Lincoln-variant komt van de Ford Mustang. De auto zou dan een chiquere, minder sportieve versie moeten worden die het op kan nemen tegen onder meer de Coupés van BMW en Audi.

Lincoln is in Amerika voor Ford wat Lexus voor Toyota is, en een aantal mensen vermoedden al een tijdje dat het merk met een eigen versie van de Mustang op de proppen zou komen. Nu de ‘pony-car’ bij de volgende modelwisseling ook nog eens de beschikking krijgt over onafhankelijke achterwielophanging, toch wel noodzakelijk op een luxe coupé, lijkt het moment steeds dichterbij te komen.

De website ‘fordinsidenews.com’ gaat ervan uit dat het in 2015 zover is. Wel is er een voorwaarde: de in 2013 te lanceren mkZ (niet te verwarren met een ziekte waar vee vaak last van heeft) moet aanslaan. Net als veel andere luxemerken heeft Lincoln de laatste jaren namelijk rake klappen moeten incasseren, en als het nieuwe model geen succes wordt kan dat zomaar betekenen dat de stekker eruit gaat. Tot het zover is verwacht men echter gewoon de nieuwe coupé.   
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Lincoln kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Mustang Lincoln MKZ Lincoln MKZ
Lincoln MKZ

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Reportage

Lincoln Town Car

Volg AutoWeek