Autonieuws

The Hulk: Porsche 911 GT2 R van Sportec

15 december 2012  |  16:37  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De Zwitserse tuner Sportec heeft Porsche 911 GT2 van de vorige generatie bij z'n kladden gegrepen en er een bijzonder groen maar vooral erg rap apparaat van gemaakt.

Omdat er van de huidige Porsche 911, de 991, nog geen GT2-uitvoering is heeft Sportec zijn grijpgrage handjes losgelaten op de GT2 van de vorige generatie, de 997. Het gifgroene monster wordt The Hulk gedoopt, een bijnaam die hem niet misstaat.

Want krachtig is de aangepakte Porsche wel degelijk. Achterin bromt een tot 720 pk en 850 Nm opgeschroefd motorblok met twee turbo's. Dat zorgt voor een acceleratie van 0 naar 200 km/h in 8,2 (!) seconden. Na 3,8 seconden raast de naald al voorbij de 100 km/h. Bij 302 km/h is het uit met de pret. Op de airconditioning na is werkelijk alles dat uit het interieur geschroefd kan worden naar de vuilnisbak verwezen. Voor extra versteviging is een rolkooi toegevoegd.

Niet alleen wordt de GT2 voorzien van twee turbo's, Sportec monteert ook nog aangepaste nokkenassen, een grotere intercooler, een ander luchtfilter, een aangepast uitlaatsysteem en een koppeling met dubbele platen. ontdoet de groene rakker van zijn schadelijke gassen.

Om al het geweld op de weg te houden heeft Sportec de GT2 voorzien een aangepast tractiesysteem. Spijkerharde dempers van Bilstein zorgen samen met extra brede slicks voor een extreem strak bochtengedrag. Prijzen voor het totale pretpakket heeft de tuner nog niet bekend gemaakt.

Beeld: GTSpirit

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Sportec Porsche 911 GT2 Sportec Porsche 911 GT2 Sportec Porsche 911 GT2
Sportec Porsche 911 GT2 Sportec Porsche 911 GT2
Dubbeltest: Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo S

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Circuittest

BMW i8 - Porsche 911 Carrera 4s

Volg AutoWeek