Autonieuws  |  'Audi RS7 en Q3 RS op komst'

14 december 2012  |  13:29  |  Tekst:

Audi heeft de RS5 cabrio nog maar net geïntroduceerd of het hint al naar een aantal nieuwe opgedirkte en opgepompte modellen.

Volgens Autocar heeft Stephen Reil, het hoofd van de ontwikkelingsafdeling van quattro GmbH aangekondigd dat de RS7 en de Q3 RS de volgende twee RS'en zijn die het merk uit Ingolstadt op ons afvuurt. Daarmee is Audi hard op weg om zijn gamma te ver-RS-en. Onlangs hebben we kennisgemaakt met de RS5 Cabriolet en vorige week trok Audi het doek van de RS6.

Gezien het feit dat de A7 zijn technische basis deelt met de A6 verwachten we grote verwantschap met de RS6. Totaal geen straf, het zou betekenen dat de gestrekte RS7 dezelfde 4,0-liter Biturbo V8 met 560 pk onder de kap krijgt. 

In april toonde Audi al een studiemodel van de Q3 RS in Peking. In de concept stuurde een 2,5-liter vijfcilinder met turbo 360 pk naar alle vier de wielen. Gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic automaat moet het studiemodel in 5,2 seconden naar de 100 km/h kunnen schieten. De versnelling stopt pas bij 265 km/h. Volgens Autocar kunnen we de RS7 al in januari volgend jaar in Detroit verwachten. De Q3 RS zou in Genève zijn opwachting moeten maken.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi RS Q3 Concept Audi RS Q3 Concept Audi RS Q3 Concept
Audi RS Q3 Concept Audi S7 Sportback

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Audi A7 3.0 TFSI Ė BMW 535i GT Ė Mercedes-Benz CLS 350

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep