Autonieuws

PSA snijdt opnieuw in personeelsbestand

14 december 2012  |  16:19  |  Tekst:
    Print     Mail

De malaise bij PSA Peugeot Citroën is nog lang niet voorbij, en dat is dan ook de reden dat het concern besloten heeft nog eens 1.500 banen te laten verdwijnen.

De 1.500 banen komen bovenop een eerder aangekondigd aantal van 8.000 werkplekken die gaan verdwijnen. Peugeot zegt erbij niemand te ontslaan, maar mensen die weg gaan simpelweg niet te vervangen. Dit betekent volgens Automotive News dat PSA in 2014 17 procent minder mensen in dienst heeft in Frankrijk dan nu het geval is.

Het snijden in het werknemersbestand is onderdeel van een grote bezuinigingsronde bij PSA dat onder meer het sluiten van een fabriek, het verkopen van aandelen en het samenwerken met andere merken behelst. Peugeot en Citroën hebben al geruime tijd last van ernstig tegenvallende resultaten.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

PSA logo
Dubbeltest - Ford Focus ST vs. Peugeot 308 GTI 250

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

TIJDELIJK BIJ DAVO 50% VOORDEEL OP ALLE OPTIES TIJDELIJK BIJ DAVO 50% VOORDEEL OP ALLE OPTIES Van 2 t/m 16 mei krijgt u Meer Peugeot in uw Peugeot. U ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Peugeot 107 - Nissan Pixo

Volg AutoWeek