Autonieuws  |  Ferrari plaagt er op los met de F150

14 december 2012  |  11:28  |  Tekst:

2013 komt naderbij en dus acht Ferrari de tijd rijp voor een heus teaseroffensief voor z'n nieuwe supercar. We weten nu ook meer van de naam die Ferrari in gedachten heeft: F150.

De platen die we hier laten zien doken namelijk op in het officiële Ferrari-magazine. Het Italiaanse sportwagenmerk heeft het in het artikel over de 'F150'. De naam 'F70', die tot nu toe rondzong in de media, klopt dus niet. Ook nu is het nog steeds de vraag of F150 dan wel de definitieve naam is. De vorige hypercar van Ferrari had weliswaar de codenaam F60, maar kwam uiteindelijk als Enzo op de markt.

De F150 gooit het over een geheel andere boeg dan z'n voorgangers. Net als de F50 en de Enzo heeft de nieuweling weliswaar de beschikking over een V12, maar in de F150 maakt dit blok onderdeel uit van een hybride aandrijflijn. Het totale vermogen komt uit op ongeveer 900 pk, genoeg om de 660 pk sterke Enzo fors op achterstand te zetten. Tegelijkertijd ligt het verbruik door de hybride aandrijflijn veel lager.

De grote rivaal wordt de McLaren P1. Die volgt exact hetzelfde hybride recept, met als verschil dat de V12 wordt vervangen door een V8 met twee turbo's. Ook de McLaren heeft een vermogen dat in de buurt van 900 pk ligt. Op de Autosalon van Parijs stond al een concept-car, de McLaren komt eind volgend jaar op de markt.

De F150 debuteert in maart op de Autosalon van Genève. De eerste exemplaren worden dan waarschijnlijk in het najaar geleverd.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ferrari F70 teaser Ferrari F70 teaser Ferrari F70 teaser

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep